Nincs magyar kvóta Tallinnban


A nők után a magyar férfiak is elbúcsúztak a további küzdelemtől a puskások egyéni versenyében a Tallinnban zajló olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon

fotó: Hungarian Shooting Federation

Ezzel sajnos az is eldőlt, hogy az észt fővárosban nem szereznek ötkarikás kvótát a magyarok.

A 72 lövőt felvonultató alapversenyben Péni István zárt magyar részről a legjobb helyen, ő 627,5 körös teljesítménnyel a 22. pozícióban végzett. A döntőbe az első nyolc jutott be, a finálés részvételhez legalább 629 körös eredményt kellett volna elérni.

"Másfél kör hiányzott a döntőhöz, arra számítottam, hogy bejutok. Az elején sok kis tízest lőttem, pedig jónak éreztem a versenyzésemet, aztán egymás után jöttek a nagy tízesek, de az utolsó sorozatban elment a szórásom" - értékelt a szám kétszeres Eb-győztese. Hozzátette: tudja, hogy min szeretne változtatni, ugyanakkor a közelmúltbeli szerepléseihez képest a mostanit "érzésre és versenyzésre" is jobbnak érezte.

"Pozitív vagyok, de szomorú is, mert jó lett volna kvótát lőni. Minden világkupaversenyre elutazom, de nem ranglistáról szeretnék kijutni az olimpiára, mert onnan sem lesz könnyű" - fogalmazott.

Ami a többi magyar indulót illeti, Pekler Zalán 627,3 körrel a 23., a ranglistapontokért lőállásba lépő Somogyi Péter 626,3 körrel a 29., míg Hammerl Soma 625,4 körrel a 36. helyen végzett. Korábban a női alapversenyben Dénes Eszter 17., Mészáros Eszter 27., Bajos Gitta pedig 36. lett, így ők sem jutottak döntőbe.

A délután és este sorra kerülő finálékban mindkét nemnél két-két párizsi kvótát osztanak ki. A pisztolyosoknál pénteken Major Veronika bejutott a döntőbe, ott azonban hatodik lett és nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie. A tallinni kontinensviadal vasárnap a csapatversenyekkel zárult.

 

A rovat legfrissebb hírei