A kűrbe jutás a magyarok célja - ELŐZETES


Szaitamában kezdődik a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság

fotó: hunskate / facebook

A magyar csapat minden tagjának a kűrbe jutás a célja a Szaitamában szerdától szombatig tartó műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

"Minden kategóriában érdekeltek lettünk volna, hiszen megszereztük a kvótákat, de sajnos Vlasenko Aleksandr egészségi probléma miatt nem lehet velünk Japánban. Mivel sajnálatos módon ő az egyetlen férfi versenyzőnk, aki megszerezte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség által meghatározott minimum technikai pontszámot, nem áll módunkban mást indítani helyette" - indokolta Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség pontozásos szakágának sportigazgatója, hogy a jégtáncos és páros duó, valamint Láng Júlia mellett miért nem lesz magyar induló a férfiaknál.

A sportvezető úgy vélte, a végül utazó magyar versenyzők mindegyikének nagy esélye van bekerülni a döntőbe, sőt, a januári Európa-bajnokságon ötödik, de a vb-n újoncnak számító Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei párost "abszolút képesnek tartja" arra, hogy a legjobb tízben zárjon.

"Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics jégtáncospárosnak a reális cél a 15-be kerülés, míg Láng Juliának egy tiszta rövidprogrammal egyértelműen ott van a helye a döntőben" - mondta a tavalyi vb-n is szerepelt magyarokról Vardanjan Gurgen.

A jégtáncos egységnek, illetve a 19 évesen már harmadik vb-jén induló Láng Júliának tavaly nem sikerült bekerülnie a kűrbe: előbbi 22., utóbbi 31. lett. Egyéniben a legjobb 24, jégtáncban 20, párosban pedig 16 duó szerepelhet majd a szabadkorcsolyázásban.

A mezőny továbbra is foghíjas lesz, mert ahogy egy éve, úgy idén is érvényben van az orosz és fehérorosz versenyzők kizárása az ukrajnai háború miatt.

A mostani világbajnokságra 39 ország 181 sportolója nevezett.


A rovat legfrissebb hírei