2021-ben is EURO2020


A halasztás ellenére nem változik a torna neve.

fotó: Digisport.ro

Egyelőre UEFA EURO 2020 marad a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos elnevezése annak ellenére, hogy a tornát a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották. Arról később születik döntés, hogy esetleg változik az elnevezés.

"Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg" - áll az európai szövetség (UEFA) pénteki közleményében.

A kontinensviadalra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA kedden döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát.
Aleksander Ceferin, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a 24 csapatos, 51 mérkőzésből álló Európa-bajnokság elhalasztásának költségei valószínűleg euró-százmilliókban mérhetők majd.

Az UEFA péntek este közleményben elismerte: korábban tévedésből közölte, hogy jövőre is UEFA EURO 2020 lesz a kontinensviadal neve, arról ugyanis még nem született döntés.


A rovat legfrissebb hírei