Nagy remények vannak az utánpótlásban


A szakmai igazgató szerint előremutatók az utánpótláskorú magyarok eredményei

fotó: Magyar Triatlon Szövetség

Előremutatónak nevezte a junior és U23-as korosztályú magyar versenyzők aquatlon-világbajnokságon elért eredményeit Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, aki szerint az augusztus elején sorra kerülő Strand Világjátékok szempontjából volt elsősorban kiemelt fontosságú a spanyolországi Ibizán rendezett viadal.

A múlt vasárnap zárult versenyen a felnőtteknél Bragmayer Zsanett aquatlonban világbajnoki címet nyert, duatlonban pedig vb-ezüstérmes lett, míg a juniorok között aquatlonban Kropkó Márton világbajnoki címet, Nádas Nóra Romina vb-ezüstérmet szerzett, az U23-asok mezőnyében Dobi Gergő és Kropkó Márta vb-arannyal, Holánszky Laura vb-bronzzal gazdagodott, Peszleg Dominika ötödik helyezést ért el.
   
"Nem volt komoly elvárás velük szemben, de az elmúlt évek eredményei alapján látható, hogy a magyarok elég jók ezekben a kiegészítő sportágakban, így nem volt meglepő a jó szereplés" - mondta az MTI-nek Lipták Tamás. Hozzátette, az Ibizán rendezett esemény kvalifikációs pontokat adott a Balin sorra kerülő Strand Világjátékokra. Kiemelte, hogy a magyar versenyzők részvétele nem a spanyolországi vb-n elért eredményeken múlik, de nagyjából látható, hogy a világjátékokon milyen szereplésre lehet tőlük számítani.
   
"Két fiú és két lány indul majd az eseményen, de neveket még nem szeretnék mondani. Az viszont biztos, hogy dobogós, vagy dobogóközeli eredményekre számítunk tőlük ott is"
- jelentette ki a szakmai igazgató.
   
"Ezek az események remekül szolgálják a felkészülést, és sokat mondó, hogy úszásban a versenyzőink az élmezőnyben vannak, futásban pedig nem érik őket utol. Igaz ez még akkor is, ha nem a legerősebb mezőny indul egy ilyen aquatlon-vb-n, de a versenyszám specialistái azért mindig ott vannak, a sportolóink pedig velük szemben is megállták a helyüket" - mondta Lipták Tamás.

A rovat legfrissebb hírei