Aranyérmes a férfi kardcsapat Madridban


Aranyérmet nyert a magyar férfi kardcsapat a spanyolországi világkupa-versenyen

fotó: Magyar Vívó Szövetség / facebook

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes - amely a madridi viadalt a világranglista második helyéről kezdte - 45-39-re verte a törököket, 45-41-re a japánokat, majd 45-40-re az olaszokat. A másik ágon az amerikaiak kerültek döntőbe, itt a sorozatban négyszer világbajnok, Tokióban olimpiai aranyérmes, világranglista-vezető dél-koreaiak a 16 között kikaptak a georgiaiaktól - a viadal eredményközlője szerint. A magyarok a fináléban fordulatos küzdelemben 45-42-re győztek. Az első három pár után az amerikaiak vezettek, majd jött a fordítás, a magyar csapat előnye a hatodik és a hetedik pár után kilenc találat volt, aztán az amerikai együttes fordított 14-4-es asszóval, végül Szilágyi nyert 6-2-re.
   
A jövő évi párizsi olimpiára az egyéves kvalifikációs sorozatban lehet gyűjtögetni a pontokat. A csapatversenyben elért eredmények fontosabbak, mert a válogatott kvótaszerzése esetén egyéniben biztossá válik a maximálisan engedélyezett három vívó szereplése.
   
"Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ismét bizonyította ennek a csapatnak valamennyi tagja, hogy egy közösséget alkotunk. Mindenki a legjobbkor tett hozzá valamit ehhez az aranyéremhez, igazi csapatmunka volt. Ennél jobban nem kezdődhetett az olimpiai kvalifikáció, tesszük tovább a dolgunkat" - idézte a magyar szövetség honlapja Decsi Andrást, a válogatott edzőjét.
  

A rovat legfrissebb hírei