Kerkezék búcsúztak a Konferencia-ligától


Az Alkmaar másodjára sem bírt angol ellenfelével

Fotó: AZ Alkmaar / facebook

A Kerkez Milossal felálló Az Alkmaar hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől, amely így kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Konferencia-liga döntőjébe.

A magyar válogatott futballista kezdőként kapott lehetőséget, majd a 85. percben cserélték le az összecsapáson, amelyen a hollandok futballoztak fölényben - többet birtokolták a labdát és több kapura lövésük is volt -, de nem tudtak gólt szerezni.

Az Alkmaar ebben a szezonban első alkalommal kapott ki hazai pályán a sorozatban. A West Ham 47 év után jutott európai kupa fináléjába, akkor a KEK-döntőben alulmaradt.

A másik ágon drámai csatát vívott egymással a Basel és a Fiorentina: az első meccsen hazai környezetben egygólos vereséget szenvedő olasz gárda a rendes játékidőben 2-1-re vezetett, így jöhetett a hosszabbítás. Úgy tűnt, a kétszer 15 perc sem hoz gólt, azonban a ráadás hosszúra nyúlt hosszabbításának legvégén, a 129. percben a cseh Antonín Barák döntött a firenzeiek javára.

A Fiorentina 33 esztendő után játszik újra európai kupadöntőt, az 1989/90-es idényben a Juventusszal szemben alulmaradt az UEFA Kupa fináléjában.

A Konferencia-liga fináléját június 7-én, Prágában rendezik.

Konferencia-liga, elődöntő, visszavágók:

AZ Alkmaar (holland)-West Ham United (angol) 0-1 (0-0)
gól: Fornals (94.)
    
Továbbjutott: a West Ham United kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Basel (svájci)-Fiorentina (olasz) 1-3 (0-1, 1-2, 1-2) - hosszabbítás után
gól: Amdouni (55.), illetve Gonzalez (35., 72.), Barák (129.)
Továbbjutott: a Fiorentina 4-3-as összesítéssel.


A rovat legfrissebb hírei