Éremért utaznak tekvondósaink a VB-re


Éremszerzésben is bízik a magyar sportági szövetség (MTSZ) a tekvondósok hétfőn kezdődő bakui világbajnokságán, amelyen nyolcfős magyar válogatott induL

A keddi sajtótájékoztatón Márton Zsolt Krisztián, az MTSZ elnöke elmondta: elsősorban a tavaly Európa-bajnoki arany mellett vb-címet is szerző Salim Omar esélyes arra, hogy dobogóra álljon.
    
Az elnök szerint nemzetközileg elismert, jó kvalitású versenyzők alkotják az idei vb-n szereplő, jelentős létszámú csapatot, amelyben tapasztalt és ifjú tekvondósok egyformán helyet kaptak.
    
"A csapat fele itthon, másik fele külföldön él és készül, de magyar szívvel, s egyöntetűen az a célja, hogy Magyarországnak érmet szerezzen" - jelentette ki, arra utalva, hogy a válogatott két testvérpárja közül a 17 éves Márton ikrek, Luana és Viviana Madridból, a Salim fivérek, Omar és bátyja, a vb-kilencedik, Eb-ötödik Sharif Los Angelesből érkeznek a világbajnokság színhelyére.
    
Galambos Bence, a válogatott edzője azt emelte ki, hogy Bakuban különösen fontos a minél jobb helyezés elérése, és ezzel újabb ranglistapontok szerzése, mert így lehet közelebb kerülni a jövő nyári, párizsi olimpián való részvételhez.  
    
Jelenleg - és egyelőre egyedül - Salim Omar, a tokiói olimpia ötödik helyezettje áll közvetlen ötkarikás indulást érő pozícióban, ám a szakvezetés úgy véli, hogy az azeri fővárosba utazó magyarok közül még bárki kiharcolhatja a párizsi szereplés jogát.
    
A junior korosztályt épphogy kinövő Márton lányok először lehetnek ott felnőtt vb-n, miként a 16 éves Csáki Hanna is újonc, míg az Európa-bajnoki bronzérmes Patakfalvy Luca, az Eb-ötödik Füredi Rebeka és a vb-9., Eb-harmadik Józsa Levente már rutinos versenyzőként utazik Azerbajdzsánba.
    
A magyarok bakui menetrendje:
május 29.: Márton Luana (57 kg), Józsa Levente (68 kg)
május 30.: Füredi Rebeka (73 kg), Salim Omar Gergely (58 kg)
június 1.: Salim Sharif Gergely (63 kg)
június 2.: Csáki Hanna (46 kg)
június 3.: Márton Viviana (62 kg)
június 4.: Patakfalvy Luca (53 kg)


A rovat legfrissebb hírei