Kikapott és kiesett a magyar U17-es válogatott Felcsúton


A magyar U17-es labdarúgó-válogatott házigazdaként 4-2-re kikapott Írországtól az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában

fotó: MTI/Vasvári Tamás

A magyarok már az ötödik percben hátrányba kerültek, mivel egy szöglet után nem tudtak felszabadítani, ezt kihasználva Mason Melia cselei után Luke Kehir a hálóba lőtt. Gyorsan jött a válasz, mivel a tizedik percben Molnár Csaba szabadrúgását Jake Grante a saját kapujába fejelte. A 24. percben megint az ellenfél került előnybe, és ismét egy szöglet után született az írek gólja: Ikechukwu Orazi beívelését a kapu elé berobbanó Melia fejelte a hálóba. Csakhamar tovább nőtt a magyarok hátránya, és a forgatókönyv hasonló volt, mint néhány perccel korábban, ugyanis ezúttal is Orazi beadását értékesítette Melia.

A második félidőben sem változott a játék képe, az írek hatékonyan védekeztek, a magyarok viszont többször hibáztak. Az egyik figyelmetlenséget kihasználta az ellenfél: a 61. percben Melia passzát Kehir 17 méterről bombázta a hálóba. Tíz perccel később Kern Martin talált be egy szögeletet követően, de a hátralévő időben az egyenlítésre nem volt esélye csapatának.

A magyarok korábban Walest 3-0-ra legyőzték, majd Lengyelországtól 5-3-ra kikaptak, így csoportjuk harmadik helyén végeztek.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport:
Írország-Magyarország 4-2 (3-1)

Felcsút, v.: Karaoglan (török)
gólszerzők: Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), illetve Grante (öngól, 10.), Kern (71.)
sárga lap: Girsik (11.), Simon B. (16.), Kern (23.), Szabó Sz. (52.)

Magyarország:

Yaakobishvili - Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) - Varga Z. (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., a szünetben), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) - Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.), Simon B.A rovat legfrissebb hírei