Bereczki Dominik és Tóth Csaba is Európa-bajnok!


Magyar sikerek a Superfight Series Hungary 11. Gáláján

Bereczki Dominik nem kímélte ellenfelét a ringben

Különleges ajándékkal tér haza gyermekeihez Bereczki Dominik, a Perfect Fight Club harcosa. Szombat este a Riz Levente Sportközpontban görög ellenfele Pantelisz Szamprovalakisz legyőzésével a Superfight Series Hungary Európa-bajnoka lett. Ezt követően állt a kamerák elé és értékelte az ötmenetes címmeccset, valamint az övig vezető utat.

“Félni pontosan annyi energiába kerül, mint hinni én most elhittem, hogy nyerhetek mindazok segítségével, akik kijöttek ma értem szurkolni, és ez meg is valósult. Amikor éreztem, hogy nem lesz sétagalopp, váltottam a taktikámon, próbáltam nem lerohanni és kevesebb luftot ütni. Más öt menetre beosztani az erőt, mint egy háromszor három perces bunyóra, így a pontosság lett a hangsúlyos.”

Bereczki rövid ünneplés után már ismét a ringbe készül, mint mondja, bármekkora sikert is ért el az Európa-bajnoki cím megszerzésével, a történtek értéke még tovább fog nőni, ha túl lesz az első címvédő meccsén is.

„Egy öv akkor éri a legtöbbet, ha az ember meg is tudja védeni, így csak annyit mondhatok, készen állok a következő kihívásokra. Nagyon nagy jelentősége van ennek az övnek számomra, hiszen kilenc mérkőzés után sikerült megszereznem. Mondhatni, megdolgoztam érte." – árulta el Bereczki Dominik.

Az est másik főmérkőzésén szintén az Eb-öv volt a tét, igaz, K1 helyett muay-thai szabályrendszerben. Az elmúlt hónapokban a sportág őshazájában, Thaiföldön edzett Tóth Csaba a szlovák Jakub Mikovcakon kerekedett felül egy remek hangulatú összecsapáson.

“Fantasztikus érzés, szavakkal nem is tudom leírni – fogalmazott a ringből kilépve, vállán az Európa-bajnoki övvel Tóth Csaba. – Fel kellett mérnem, mivel tudom elérni, mert egy igen magas ellenfél volt. Meg kellett néznem, hogy ütő- és rúgótávban mennyire kell belépnem és a negyedik menetre az mutatkozott meg, hogy megéreztem a jó távolságot. Picit nehezebbé tette, hogy ekkora volt a magasságkülönbség közöttünk.”
„Konkrét terv a következő versenyre még nincs, de várom a felkéréseket és a kihívást. Ez az öv addig is megy a legnagyobb ereklyéim közé, ahogy a többi is. Fantasztikus élmény volt ennyi ember, köztük közeli ismerősök előtt küzdeni. Tényleg, csak keresem a szavakat, de nem tudom leírni”
– értékelte a történteket a „Vörös Skorpió”.

Tatabányai versenytársai és edzői hazai pályát varázsoltak a Riz Levente Sportcsarnokból a Superfight Series Hungary gáláján most debütált Tóth Enikőnek, aki rögvest nemzetközi meccset kapott. A szerb Jana Rajkovics legyőzése után azonban önkritikus volt.

“Még fenn van az adrenalinszintem, de azt érzem, hogy hazaértem, a ring az otthonom. Tudom, hogy voltak hibák, a kezem borzasztóan beragadt. Nem ütöttem eleget, pedig edzéseken borzasztó nagyokat tudok. Most ezen fogunk dolgozni, hogy többet sparringoljak ökölvívókkal, hogy ebben is megerősödjek, ne csak a lábaimra hagyatkozzak”– mondta Tóth Enikő.

Furó Virág kézsérülés, majd térdszalag-szakadás után, több mint kétéves kihagyással tért vissza a ringbe. A kihagyásnak azonban nyoma nem látszott, azonnal nekiugrott ellenfelének, és csakhamar ki is ütötte a román Denisa Filimont.

„Nagyon jó érzés volt, amire már két éve vártunk. Nagyon élveztem a mérkőzést, sikerült idő előtt is befejeznem. Éreztem, hogy erősebb vagyok, és úgy gondoltam, akkor nem húzom tovább, befejezem. Megfordult a fejemben, hogy ennyi kihagyás után kicsit elhúzzuk és plusz rutint szerezzek. Ez a sarokban is elhangzott, játszottam is picit, de amint megéreztem, hogy megfogtam, úgy voltam vele, jobb, ha befejezem. Szeptemberben lesz egy újabb mérkőzésem, az muay-thai szabályrendszerben, azt is nagyon várom már"
­– tekintett előre Furó Virág.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei