„Remélem, hogy a nyáron már teniszezhetünk”


A legjobb húsz közé szeretett volna jutni a világranglistán, de most már annak is örülne, ha újból pályára léphetne.

Györe László vajdasági teniszező nagy reményekkel vágott neki a 2020-as idénynek, amelyet a világranglista 39. helyén kezdett meg. Az volt a célja, hogy bekerüljön a legjobb húsz közé, illetve, hogy legalább egy tornagyőzelmet arasson. Januárban az Australian Openen nem sikerült továbbjutnia az első fordulóból, utána azonban a dél-amerikai salakpályás tornákon szeretett volna javítani, ahol tavaly szenzációsan szerepelt. Córdobában ugyan bejutott az elődöntőbe, utána azonban Buenos Airesben megsérült, így nemcsak azt a tornát volt kénytelen feladni, hanem a következő kettőn sem indulhatott, Rio de Janeiróban például címvédő lett volna. A 24 éves Györe az Újvidéki Rádiónak beszélt az elmúlt hetekről:

"A hasizmomat húztam meg Buenos Airesben, és emiatt nem védhettem meg a címet Rio de Janeiróban, majd utána Chileben sem indultam a santiagói versenyen. Tíz nap alatt felépültem, és már az Egyesült Államokban voltam, amikor nem sokkal az Indian Wells-i mestertorna kezdete előtt kiderült, hogy az idényt felfüggesztik. Meglepett a hír, ugyanúgy, mint a teniszezők többségét. Egyesek elégedetlenkedtek a verseny törlése miatt, de így utólag visszagondolva, helyes döntés született. Az Indian Wells-i torna után előbb áprilisig, majd június elejéig elhalasztottak minden versenyt. Igyekszek formában maradni, már amennyire ez lehetséges. Teniszezni nem tudok, de a lakásomban minden nap gyakorlatokat végzek, szobabiciklizek. Igyekszek karbantartani a testem. Csak egy kis kreativitás kell hozzá, a gyakorlatokat kis helyen is el lehet végezni. Örülnék neki, ha már a nyáron lennének versenyek, de ez erősen kérdéses ebben a pillanatban. A májusban esedékes Roland Garrost szeptemberre halasztották, míg azt nem közölték még, hogy lesz-e júniusban Wimbledonban verseny."

Azt nem tudjuk meg, hogy az olimpián szerepelt volna-e, mivel az ötkarikás játékokra a világranglistán elfoglalt helyezés alapján jutnak ki a teniszezők, s a kvótája a tavaszi eredményektől függött. A vajdasági teniszező egyébként a ranglistán lecsúszott a 80. helyre. Az esés elsősorban annak tudható be, hogy nem védte meg a címet Rio de Janeiróban.

"A pályafutásom során szeretnék legalább egyszer olimpián szerepelni. Idén nem ez volt a legfontosabb célom, kérdés egyáltalán, hogy kijutottam volna-e. Ehhez kitűnő eredményekre volt szükség a tavaszi salakpályás versenyeken. Tehát az olimpia nem volt prioritás, de persze örültem volna, ha kijutok. Talán majd jövőre. A világranglistát befagyasztotta az ATP, vagyis nincs mozgás, mindenki marad azon a pozíción, amelyen volt az idény felfüggesztésének a pillanatában. Nehéz megmondani, hogy ilyen esetben mi a legjobb, de talán így a legigazságosabb, majd folytatjuk a pontok gyűjtését, amikor lehet újra teniszezni."

borítókép: facebook

A rovat legfrissebb hírei