Vad Anita számára egy beteljesült álom volt a VB


Vad Anitának "egy beteljesült álom" volt az, hogy három mérkőzésen is közreműködött a női labdarúgó-világbajnokságon

fotó: mljt.hu

A magyar asszisztens az M4 Sportnak csütörtökön úgy nyilatkozott: karrierje eddigi csúcspontja volt, hogy részese lehetett a vb-nek, ott pályára léphetett és képviselhette Magyarországot, valamint a magyar játékvezetést.
   
"Remélem, ez egy lépés a jövő hasonló eseményei felé, mert azokon is szeretnék ott lenni" - fogalmazott a játékvezető, aki a csoportkörben a Kolumbia-Koreai Köztársaság és a Portugália-Egyesült Államok találkozókon kapott szerepet, majd az Ausztrália-Dánia nyolcaddöntőn is közreműködött.
   
Mint elmondta, összesen hét hetet töltött Ausztráliában, ugyanis a vb kezdete előtt két héttel már ott kellett lenniük, s amellett, hogy egy felkészülési tornán gyakoroltak, edzéseken és elméleti továbbképzéseken vettek részt.
   
Kiemelte, hatalmas megtiszteltetés volt számára, hogy az egyenes kieséses szakaszban is kaptak mérkőzést, itthon pedig pozitív volt a visszhangja a világbajnoki teljesítményének.
   
"A célom, hogy itthon és külföldön is minél magasabb szinten tudjak működni, ezért dolgozom, ezért teszek meg mindent. Két év múlva Európa-bajnokság, négy év múlva újra vb lesz, szeretnék versenyben maradni ezekért is"
- tekintett előre az asszisztens.
   
A 32 éves Vad Anita kijelentette: ha a jövőben lenne lehetősége a magyar férfi élvonalban mérkőzésen közreműködni, azt örömmel elvállalná.
   
"A nemzetközi trend azt mutatja, erre egyre több országban van lehetősége a női játékvezetőknek. Ehhez bizonytani kell, mindent megtenni, keményen edzeni, a meccseken pedig jól teljesíteni" -
zárta a játékvezető.


A rovat legfrissebb hírei