Világbajnok a magyar csapat


A magyar vitorlások nyerték a vitorlázás nem hivatalos csapat-világbajnokságát

fotó: SSL Team Hungary

Nagyszerű teljesítménnyel, a döntőt gyakorlatilag végig kontrollálva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi fináléban dőltek el, melyben a magyar hajó szinte végig vezetett és - a verseny honlapja szerint - az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta.    
    
"Mi a titok? Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű"
- idézte a magyar szövetség honlapja Berecz Zsombort, aki a verseny közvetítésében nyilatkozott. Hozzátette: "egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak."
    
A nyártól szövetségi kapitányként is tevékenykedő Berecz Zsombor az ellenfeleknek azt ajánlotta: jöjjenek edzeni a Balatonra.
    
Már a legjobb nyolc között a magyar volt az egyetlen olyan egység, amely tengerrel nem rendelkező országból érkezett. A szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe.
    
A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.
    
A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt.
    
A csapat teljes névsora:
Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor


A rovat legfrissebb hírei