Márton Richárd bronzérmes!


Márton Richárd óriási hajrával harmadik lett 200m pillangón a rövidpályás Eb-n

fotó: Magyar Úszó Szövetség

Márton Richárd bronzérmet nyert 200 méter pillangón az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján.

Márton az előfutamban, majd a középdöntőben is inkább csak tartalékolt, taktikázott, mert a pálya szélén szeretett volna úszni, így a 7-es rajtkövet szerezte meg magának.
    
A fináléban Márton erősen kezdett, a táv felénél harmadik volt, az utolsó 50-et negyedikként kezdte meg és végül nagy hajrával bronzérmesként zárt.
    
"Tegnap volt 125 méternél egy hiba, ezt kielemeztük és kijavítottuk. Az edzőm, Virth Balázs azt üzente nekem otthonról, hogy a hajrám legyen olyan, mint a római Európa-bajnokságon, ez ki is jött, de nem tudtam, hogy bronzérem lesz belőle, mert nem láttam a túloldalt" - mondta az MTI-nek a futam után Márton. Hozzátette, úgy, hogy edzésmunkából érkezett, ráadásul a múlt hétvégén még az Egyesült Államokban versenyezett, ez egy jó eredmény.
    
A 24 éves magyar versenyző 1:52.12 idővel csapott célba, ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.
    
A számot a svájci Noe Ponti nyerte 1:49.71 perces idővel.

Eredmények:
férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:

    
1. Noe Ponti (Svájc) 1:49.71 perc
2. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:50.10
3. MÁRTON RICHÁRD 1:52.12


A rovat legfrissebb hírei