Salim Omar Gergely ott lesz az Olimpián


Biztossá vált, hogy a tekvondós Salim Omar Gergely indulhat a párizsi olimpián - számolt be róla kedden a hazai szövetség

fotó: inforstart.hu

A wtftaekwondo.hu híre szerint az 58 kilogrammban szereplő versenyző a világranglista év végi zárását követően szerzett kvótát, miután a rangsorban súlycsoportja hetedik helyén áll. A szabályok szerint a legjobb hat tekvondós szerez ötkarikás indulási jogot, de egy ország csak egy versenyzőt indíthat, Salim Omar előtt pedig két spanyol és két dél-koreai sportoló is van a listán, így a magyar tekvondós kvótát szerzett.
    
A húszéves Salim Omar az előző, tokiói olimpiára selejtezőn szerzett indulási jogot és a 2021-ben rendezett játékokon ötödik lett.
    
A magyar tekvondósok közül ketten kevéssel maradtak le a kvóta megszerzéséről, a világbajnok és Európa Játékok-ezüstérmes Márton Luana az 57 kilogrammosok között a hetedik, Józsa Levente pedig 68 kilóban nyolcadik a világranglistán. Ők a március elején sorra kerülő szófiai kvalifikációs tornán szerezhetik meg a párizsi indulási jogot - írta a magyar szövetség.


A rovat legfrissebb hírei