Megnyerte a pozsonyi tornát a magyar női jégkorong-válogatott


Szlovákia ellen szétlövéssel diadalmaskodtak a lányok

Fotó: Facebook/Magyar Jégkorong

Megnyerte a pozsonyi nemzetközi tornát a magyar női jégkorong-válogatott, miután a zárómérkőzésen szétlövés után 4-3-ra legyőzte a házigazda szlovák csapatot.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese - amely az áprilisi divízió I/A-világbajnokságra készül - jól jött ki a körbeverésből. A válogatott csütörtökön Garát-Gasparics Fanni duplájával 2-0-ra verte a vb-rivális francia együttest, majd pénteken úgy mentett pontot a norvégokkal szemben, hogy Huszák Alexandra 16 másodperccel az alapidő letelte előtt, emberelőnyben egyenlített.
    
A házigazda szlovákok mindhárom riválisuknál egy világbajnoki osztállyal lejjebb szerepelnek, és Pozsonyban mindenkitől kikaptak. A záró meccsen éppen Huszák szerzett vezetést 60 másodperc elteltével, a folytatás viszont nem alakult jól. A szlovákok a harmadik harmadban háromszor is betaláltak, de innen is sikerült hosszabbításra menteni az összecsapást. Előbb Báhiczki-Tóth Boglárka szépített, majd Metzler Regina egy perccel a vége előtt, emberelőnyben egyenlített.
    
A ráadásban nem esett gól, a szétlövésben pedig Garát-Gasparics bizonyult a nyerőembernek.

Magyarország-Szlovákia 4-3 (1-0, 0-0, 2-3, 0-0) - szétlövés után

a magyar gólszerzők: Huszák (2.), Báhiczki-Tóth (54.), Metzler (60.)

A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 6, 3. Norvégia 5, 4. Szlovákia 1A rovat legfrissebb hírei