Varga Zsolt: a végső cél az olimpia


A dohai világbajnokságon hetedik magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya értékelte csapata szereplését

fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar vízilabda-válogatott címvédőként a hetedik helyen végzett a dohai világbajnokságon, amelynek szombati helyosztóján ötméteresek után 18-16-ra nyert a montenegrói csapat ellen.

A magyar válogatott történetének ez volt holtversenyben a második legrosszabb világbajnoki szereplése, 2022-ben hazai környezetben volt még hetedik, a negatív rekordot az 1986-ban Madridban elért kilencedik hely jelenti.

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak nyáron, a párizsi olimpián derül ki igazán, hogy milyen hozadékai voltak a katari viadalnak.

"Ezen a meccsen is volt legalább hat olyan gól, ami egyszerű figyelmetlenség volt. Mi most bekerültünk egy negatív spirálba, szemben mondjuk a franciákkal, ebből jön az, hogy lecsúszunk egy-egy védekezésről, lövéseket hibázunk. Ebből csak győzelemmel lehet kijönni" - nyilatkozta Varga Zsolt a Montenegró ellen ötméteresekkel megnyert helyosztót követően.
    
A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani vb egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum őket segítette, egy góllal nyerték a meccseiket, vagy ötméteres párbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.
    
Varga Zsolt kiemelte, összességében ez egy hosszabb távú terv része volt, és csak nyáron, a párizsi olimpiát követően derül ki, mi az, ami működött:
    
"Párizsban lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni mit hozott a konyhára ez a mostani világbajnokság, mert már most nagyon sok mindent egész biztosan"
- mondta Varga Zsolt.
    
A kapitány ezúttal is elmondta, körülbelül még két hétre lett volna szüksége ahhoz, hogy elérjék a megfelelő játékszintet.
    
"Sok mindent helyre tudtunk tenni, minden kudarcpont, amikor az ember mélyre kerül, hoz sok olyan lehetőséget, ami által akár új utakon is el lehet indulni" - fogalmazott a szakember.
    
A magyar válogatott történetének ez volt holtversenyben a második legrosszabb világbajnoki szereplése, 2022-ben hazai környezetben volt még hetedik, a negatív rekordot az 1986-ban Madridban elért kilencedik hely jelenti.


A rovat legfrissebb hírei