Birkózó bemutató a tornyosi általános iskolásoknak


Hamarosan megkezdi működését a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia kihelyezett tagozata Tornyoson

A rendezvény a Vajdasági Birkózóakadémia növendékeinek bemutatójával kezdődött. A gyerekeknek ezután alkalmuk nyílt kipróbálni az edzés során használt eszközöket, valamint megmérettetni a birkózószőnyegen. Az új sportolási lehetőség iránt nagy volt az érdeklődés. A kezdeményezést a zentai önkormányzat és az iskola vezetősége közösen támogatja.

A helyi iskola vezetősége pozitív dolognak tartja a birkózás bevezetését Tornyoson.

 „Mindenképp pozitív fejlemény, hiszen a faluban nem túl fejlett a sport, így a sakk klub és a foci klub mellé egy újabb lehetőség nyílik a gyerekeknek a testmozgásra.” – mondta el Vajda Attila, a Tömörkény István Általános Iskola igazgatója.

Vajdasági Birkózóakadémia igyekszik a falvakban is felkutatni a tehetséges gyerekeket.

 „A birkózás, mint sport Zenta községben nagyon jelentős, hiszen tudjuk, hogy a zentai birkózás messze földön ismert, országos bajnokaink, olimpiai és világbajnokaink vannak. Úgyhogy nagyon fontos, hogy Zenta és Felsőhegy települések mellett Tornyoson is megindul a birkózóoktatás és szeretnénk mi is felzárkózni ezekhez.” – nyilatkozta Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsos.

A Vajdasági Birkózóakadémia célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek. Erről Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető a következőket mondta: „Mi úgy gondoljuk, hogy mindenhol ott a tehetség, lehet, hogy itt a gyerekek közt is ült egy leendő világbajnok, vagy akár érmes birkózó. Nekünk, mint birkózó sportmunkásnak az a fontos, hogy minél több helyre elvigyük ezt a lehetőséget.”

A Vajdasági Birkózóakadémia következő célkitűzése, hogy Magyarittabén és Szerbcsernyén is elindítsa a kihelyezett tagozatának működését, de további településeken is edzéseket kívánnak indítani.

forrás: Pannon RTV


A rovat legfrissebb hírei