Bronzérmes a magyar csapat a nancsingi női párbajtőr világkupán


Bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a magyar csapat vasárnap a női párbajtőrözők kínai világkupa-versenyén, Nancsingban

fotó: Magyar Vívó Szövetség / facebook
    
A Gnám Tamara, Muhari Eszter, Dékány Kinga, Nagy Blanka összeállítású együttes a legjobb 16 között kezdett, ott 45-41-re győzte le az észteket, ezzel - amint arról a magyar szövetség honlapja beszámol - eldőlt, hogy a címvédő észtek nem lehetnek ott a párizsi olimpián.
    
A negyeddöntőben a magyarok 45-39-re múlták felül a világranglistán második helyezett franciákat, majd a fináléért rendezett mérkőzésen 45-39-re kikaptak az olaszoktól. Végül a bronzéremért az ukránokkal vívtak, és úgy nyertek 45-38-ra, hogy Muhari az utolsó asszóban egytusos hátrányból 13-5-ös eredménnyel fordított.
    
A hunfencing.hu oldal tudósítása szerint a magyar csapat a nyolcadik helyre jött fel az olimpiai kvalifikáció zárására. A párizsi játékokon szakáganként nyolc csapat indulhat, de a női párbajtőrözőknél a földrajzi elosztás miatt a rangsorban 15. egyiptomiaké az afrikai hely. Ez akkor jár alanyi jogon, ha az adott kontinensnek van válogatottja a legjobb 16 között. Egyiptom a kvótát úgy harcolta ki, hogy megnyerte az Afrika-bajnokságot, és 16. lett a világbajnokságon, illetve elindult az összes világkupán.
    
"Nagyszerű ez az eredmény, de kicsit igazságtalan a sorstól, hogy egy olyan csapat jut ki helyettünk az olimpiára, amely az összes világkupán elindul, kikap az első meccsén, aztán megy várost nézni... - nyilatkozott a szövetség oldalának Somfai Péter szakági vezetőedző. - De ez van, és természetesen magunkat is okolhatjuk, hogy nem leszünk ott Párizsban. A mai nap viszont remekül alakult. Mind a négy lány legjobb tudását nyújtotta, Eszter pedig az utolsó asszójában feltette az i-re a pontot."
    
A csapatkvalifikáció ugyan nem jött össze, egyéniben viszont meglett az így maximálisan megszerezhető egy kvóta.


A rovat legfrissebb hírei