Együtt készülnek a nemzetközi megmérettetésekre


Egyhetes edzőtáborban közösen készülnek a szerbiai és magyarországi birkózók a Vajdasági Birkózóakadémián

A fiatal sportolókra sűrű tavasz vár, a szerbiai sportolók legfontosabb versenye a 2 hónap múlva megszervezésre kerülő Európa-bajnokság lesz.

Közel 60 magyarországi és szerbiai U17 és U20-as korosztályú fiatal edz együtt kedd óta. A fiatalok gőzerővel készülnek, hiszen számos verseny áll a sportolók előtt. Aki pedig fejlődni akar ebben a sportágban, az itt megkapja a szakmai támogatást.

Pék Zalán, birkózó, Zenta: „A hét az nagyon jó volt, hiszen itt vannak a magyarok és tudunk együtt edzeni, sokat tudunk egymástól tanulni. Versenyem a hétvégén lesz.”

Cakó Zoltán, birkózó, Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület, Magyarország:
„Vannak különbségek, de így legalább együtt fejlődünk, minél több birkózói sajátosságot megtapasztalunk. Megterhelő, de ki lehet bírni.”

A magyarországi Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportolói már nem először járnak a Vajdasági Birkózóakadémián. Itt komoly felkészülési edzések folynak, melyeknek köszönhetően fejlődni tudnak a birkózók - emelte ki Cifferszky Ákos, magyarországi edző.

„Azt gondolom, hogy a jövőben is vissza fogunk térni, a korosztályos világversenyekre is össze fogjuk hangolni a felkészülést. Elsősorban azért jó, mert új ingerek érik a szerb birkózókat és új ingerek a magyar birkózókat is, és talán ez a legfontosabb a mai birkózásban.”

Az egy hetes magyarkanizsai edzőtábor célja a szezonra való felkészülés. A birkózóknak már két hónap múlva egy komoly versenyen kell majd bizonyítaniuk, ugyanis Újvidéken tartják meg a kadet és junior Európa-bajnokságot.

Frísz Krisztián, edző, Vajdasági Birkózóakadémia, Magyarkanizsa: „Most következnek a hazai versenyek, közben lesznek külföldi versenyek, plusz edzőtáborokkal. Szerencsére minden súlyban van két, három emberünk. Szóval még nem döntöttük el, hogy kik fognak indulni az Európa- bajnokságon, de meg fogjuk látni a versenyeken, az edzőtáborokban, hogy ki milyen formában lesz.”

A fiatalok egy hetes felkészítését Nemes Máté világbajnok birkózó is segítette.

Forrás: pannonrtv.com

A rovat legfrissebb hírei