Világos Adriana legfőbb célja az olimpia


A TSC Atlétika Klubban folytatja pályafutását Világos Adriana

Adriana eddig egy zentai egyesület színeiben ért el világraszóló eredményeket, de most úgy döntött, a TSC vonzásköréhez tartozó atlétikai klubban folytatja. Elmondása szerint azért döntött így, mert Topolyán minden feltétel adott ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között készülhessen a versenyekre.

Világos Adrianát több klub is szerette volna leigazolni, a kishegyesi atléta végül úgy döntött, hogy a TSC-t választja - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

„Már a tavalyi szezonban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy most már klubot kell váltani és tényleg sok ajánlatot kaptunk, de szerettünk volna itt maradni a környéken, hogy edzhessünk otthon, mert jó feltételek vannak Kishegyesen. A Topolyai Atlétikai Klub nagyon jó döntésnek tűnt, és remélem, hogy minden megvalósul, amit megbeszéltünk és elterveztünk. Támogatnak minket, biztosítják azokat a feltételeket, amik kellenek az ilyen szintű eredményeknek az előteremtésére. Remélem, hogy sokáig fog tartani és jó eredmények születnek.”


A felkészülések egy részét Kishegyesen tudja folytatni, ott ugyanis az országos atlétikai szövetség támogatásából már egy gyakorlópályát építettek részére. Bizonyos formáit az edzéseknek az akadémia keretében meglévő atlétikai pályán tudja folytatni. Adrianán kívül két ígéretes fiatal tehetség, Bácsi Virág és Bede Borbála is a topolyai klubot erősíti a jövőben.

A bemutatkozáson Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, lehetőségeikhez mérten támogatnak minden sportolót, így az asztaliteniszezőket, teniszklubot is. Világos Adriana jelenleg a világranglistán 15-ik, ami eleve feljogosítaná az olimpiai rézvételre, de riválisai még szerezhetnek pontokat, ezért szeretne még jól szerepelni. A kvóta elmondása szerint jó eredménnyel is kiváltható. A kishegyesi sportoló legutóbb április elején Mitrovicán (Sremska Mitrovica) a szerbiai országos dobókupán szerzett aranyérmet.

A közelmúltban megalakított topolyai TSC Atlétikai Sportegyesület így Világos Adriana révén szerezte meg első aranyérmét. A kishegyesi gerelyhajító magabiztosan, idei legjobb eredményével, 62,96 méteres dobásával utasította maga mögé a teljes felnőtt női mezőnyt. A második aranyérmet Bede Borbála nyerte meg szintén ezen a versenyen a topolyaiaknak, aki úgyszintén gerelyhajításban, az U18-as korosztályban remekelt – 49,07 méteres egyéni csúccsal nyert. Adriana, Bede Borbála é Bácsi Virág is a topolyai klubhoz igazoltak.

Forrás: Pannon RTV / magyarszo.rs

A rovat legfrissebb hírei