Magyar siker Bukarestben


Fucsovics Márton megnyerte pályafutása második trófeáját

Fucsovics Márton az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású bukaresti salakpályás férfi tenisztorna döntőjében két játszmában legyőzte az argentin Mariano Navonét, ezzel megnyerte pályafutása második trófeáját.

A finálé álomszerűen indult Fucsovics számára, mivel az alapvonalról stabilan irányítva 3:0-ra ellépett, majd egy bombaerős tenyeres nyerővel már dupla brékelőnyben volt (4:0). A dél-amerikai azonban nem adta fel, visszabrékelt, és a magyar játékos hullámvölgyét kihasználva kiegyenlített. Fucsovics nagy nehezen kilábalt a gödörből, négy elvesztett játék után ismét nyert egyet, aztán egy Navone-hiba után fogadóként szettlabdához jutott, amellyel élni tudott, és egy óra elteltével játszmaelőnyben volt.

A folytatásban az ellenfél összeszedte magát, 3:1-re meglépett, de Fucsovics remekül koncentrálva 5:4-re fordított. Ekkor a rutintalanabb Navone elbizonytalanodott, többször is rontott, és 2 óra 7 perc után a magyar klasszis ünnepelhetett.

Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott.

"Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" – idézi az MTI a győzelem után nyilatkozó Fucsocs Mártont.
"Keményen megdolgoztam ezért a sikerért, nem volt könnyű meccs, végig küzdenem kellett. Köszönöm a közönségnek a támogatást, sokan szurkoltak ma nekem, és néha olyan volt, mintha otthon lettem volna. Köszönöm mindenkinek, köztük az új edzőmnek, Kellner Ádámnak is, és jövőre visszatérek” - tette hozzá a magyar teniszező, aki a torna milliárdos tulajdonosától, a párosban Roland Garros-bajnok Ion Tiriactól vette át a kupát.

Fucsovics Márton 29 helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján, így hétfőtől megközelítette a legjobb 50 mezőnyét, és az 53. pozícióban jegyzik.

Forrás: origo.hu
Fotó: Fucsovics Márton / Facebook


A rovat legfrissebb hírei