Lakos Regina ezüstérmes


A 70 kilogrammban szereplő Lakos Regina ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon

fotó: Lakos Regina / facebook

A magyar öklöző a negyeddöntőben kezdte meg szereplését a tornán és a montenegrói Tamara Radunovic ellen a lehető legminimálisabb különbséggel tudott győzni úgy, hogy egy pontozónál nyert, míg négynél döntetlen volt a meccs eredménye. A csütörtöki elődöntőben aztán a fehérorosz Arina Danyilcsikkel találkozott és ismét kiélezett küzdelem végén nyert segédpontozással 4-3-ra.
   
A két nagy csata után szombaton a súlycsoport favoritjának számító orosz Darima Szandakova várt rá.
   
A finálé első másodperceitől az orosz bokszoló vette át az irányítás, ő terelgette a magyar sportolót, aki igyekezett beleindítani Szandakova támadásaiba. A nyitó menetben nem diktált nagy tempót az orosz, ám többször megvillantotta klasszisát, távolról gyors kombinációkkal többször eltalálta ellenfelét, aki néhány szép feltartó ütést ugyan bevitt, de riválisa jobb volt, s ezt a pontozók is így látták.
   
A második menetben növelte az iramot Szandakova, a korábbinál többször ütött, méghozzá rendre jó ütemben, így nem egyszer talált. Lakos Regina bátran küzdött, igyekezett megelőzni riválisát, és ebben a szakaszban is voltak szép találatai, de egyértelműen az orosz sportoló uralta a ringet, így két menet után valamennyi pontozónál 20-18-ra vezetett.
   
A záró szakasz első percében Lakos bátran öklözött, több szép ütéssel talált is, de a második perctől ismét Szandakova került fölénybe, rendkívül gyors bal-jobb, vagy bal-jobb-bal kombinációival ismét többször talált és végül egyhangú pontozással, megérdemelten diadalmaskodott. Lakos ugyanakkor végig helyt állt és karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el és a második helyért járó 10 ezer dolláros pénzdíjjal "vigasztalódhat".
   
Lakos Regina a magyar küldöttség első ezüstérmét, egyúttal ötödik medálját nyerte a szerb fővárosban, ahol korábban Lakotár Hanna (54 kg), Hoffmann Réka (+81 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) is a harmadik helyen végzett.
   
"Próbáltam magamból kiadni, amit tudok, élvezni a döntőt. Ez eddigi pályafutásom legjobb eredménye, nem csüggedhetek, de jobb lesz"
- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Lakos, akit korábban egy vállsérülés és egy kéztörés miatt is meg kellett műteni, így - ahogyan fogalmazott - decemberben még nem hitte volna el, hogy döntőt fog vívni a kontinensviadalon. Hozzátette, nyolc éve űzi a sportágat, a szülei most látták őt először élőben a szorítóban.
   
"Innentől remélem, már csak felfelé vezet az út, és bízom benne, hogy jövőre még fényesebb lesz"
- jegyezte meg.
   
A vasárnapi 17 órakor kezdődő férfi finálékban Bernáth Attila (51 kg) képviseli a magyar színeket.

A rovat legfrissebb hírei