Harminckétszeres bajnokcsapathoz igazolt Bolla Bendegúz


Bolla Bendegúz a Rapid Wien csapatában folytatja pályafutását

Fotó: SK Rapid/Fb

A bécsi klub pénteken, hivatalos felületein jelentette be, hogy szerződtette a 24 éves játékost. A magyar válogatott labdarúgó sokáig az angol Wolverhampton Wanderers kötelékébe tartozott, ahonnan előszőr a Grasshoppersbe, majd egy másik svájci csapatba, a Servettébe kölcsönözték.

A válogatott szárnyvédő kiválóan teljesített mindkét svájci csapatban, a mögöttünk hagyott szezonban a Servette színeiben 30 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, melyeken öt gól mellett, négy gólpasszt jegyzett.

Bolla emellett több nemzetközi mérkőzésen is lehetőséget kapott, az Európa-liga csoportkörében hat alkalommal lépett pályára, míg a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában négy meccset abszolvált. A Servettel az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén zártak, emellett pedig megnyerték a svájci kupát.

A 16-szoros magyar válogatott labdarúgó 2027 júniusáig szóló szerződést írt alá a Rapid Wiennel, ahol a 77-es mezszámot fogja viselni.

“A Rapid képviselőivel folytatott első beszélgetés óta egyértelmű volt számomra, hogy meg akarom tenni ezt a lépést, mert egy nagy klubban játszhatok. Nagyon várom, hogy megismerhessem a csapattársaimat, edzőimet, a Rapid-szurkolókat. Nagy célom, hogy hozzájárulkan a klub sikeres jövőjéhez” - áll az új klubjának adott első interjúban.

forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei