Világos Adriana a szerbek egyik aduásza


A szerb szövetség szerint Világos Adriana egyértelmű éremesélyesként indul Párizsban

A párizsi olimpiát megelőző egyik legkomolyabb szintfelmérő az atléták számára a pénteken elrajtoló Európa-bajnokság. A Szerbiai Atlétikai Szövetség 17 versenyzőt nevezett a viadalra, köztük van az idényben eddig remeklő Angelina Topić (a magasugrás mellett távolugrásban is szerencsét próbál) és a könyöksérülése után újult erővel visszatérő Világos Adriana is.

A csapat számára éremszerzés szempontjából a legkomolyabb érvágást Ivana Španović távolmaradása jelenti, a klasszis a múlt héten jelentette be, hogy a sikeres párizsi felkészülés érdekében nem próbálkozik meg Rómában a címvédéssel.

Slobodan Branković, a hazai szakági szövetség igazgatója pozitívan nyilatkozott a Magyar Szónak a nyár két központi eseménye kapcsán.

“Az eddigi legnépesebb csapattal utazunk Rómába. Münchenben legutóbb négy dobogós helyezést szereztünk, így a léc ezúttal is magasra került, bár Ivana kiesésével nyilván módosítani kell az előzetes elvárásainkon. Angelina és Adriana egyértelmű éremesélyesként indul, remek felkészülésen vannak túl, a nemzetközi viadalokon is bizonyítottak már a szezon első felében. Milica is nagyon jó formában van, Ivana távolmaradása igazából neki kedvez. A súlylökőink és a férfi távolugróink is képesek meglepetést kelteni. Az elsődleges természetesen, hogy az olimpikonjaink tökéletesen beilleszthessék az Eb-t a felkészülési programjukba, hiszen számukra az év legfontosabb eseménye mégiscsak a párizsi ötkarikás lesz. Mindig optimistán tekintek előre, az olimpián három éremre számítok, hiszek benne, hogy Andriana, Angelina és Ivana is odaérhet a dobogóra Franciaországban. Természetesen ezt sok tényező befolyásolhatja, a lényeg, hogy egészségesen induljanak Párizsban, addig már ne legyen sérülés."

forrás: magyarszo.rs

A rovat legfrissebb hírei