Udvardy Panna elvesztette a döntőt Bariban


Udvardy Panna kikapott a döntőben a Bariban rendezett, 115 ezer dollár összdíjazású női salakpályás challenger-tenisztornán

fotó: Udvardy Panna / facebook

A világranglistán 132. Udvardy szombaton 23:15 órakor fejezte be csaknem háromórás elődöntőjét a szlovén Tamara Zidansek ellen, de szerencséjére a forróság miatt a finálét is estére tették a szervezők. Vasárnap a 179. helyezett román Anca Todoni várt a kaposvári játékosra, akivel még nem találkozott. A 19 éves temesvári teniszező az első idényét tölti a profik között.
    
A 25 esztendős magyar - aki volt már 76. is a WTA-rangsorban - ötödik challenger-döntőjre készült, az eddigi négyből egyet nyert meg 2022-ben Buenos Airesben, míg 2021-ben Montevideóban, 2022-ben a romániai Jászvásáron és tavaly a spanyolországi La Bisbal d'Empordában alulmaradt.
    
A vasárnapi csata első szettje nem hozott bréket egészen 4:5-ig, ekkor azonban Udvardy elvesztette az adogatását, és vele a játszmát is. A folytatásban a magyar játékos már egyetlen gémet sem tudott hozni, és 66 perc elteltével mehetett gratulálni a hálóhoz.    
    
Eredmény, döntő:

Anca Todoni (román)-Udvardy Panna 6:4, 6:0


A rovat legfrissebb hírei