Román ellenfelet kapott a magyar kupagyőztés az Európa-ligában


Kedden kisorsolták a svájci Nyonban az Európa Liga új szezonjában az első selejtezőkör párosításait

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A sorsolás előtt a klubokat a korábbi nemzetközi szereplésüket összesítő UEFA-koefficiens alapján két csoportba osztották: az egyikbe a kiemeltek, a másikba a nem kiemeltek kerültek. Az idény során több párosítás sem jöhet szóba a politikai ellentétek miatt, így többek között: örmény–azeri, gibraltári–spanyol, koszovói–bosnyák, koszovói–szerb, koszovói–orosz, ukrán–orosz és ukrán-fehérorosz párosítás sem jöhet létre az idény során, de az ukrán-orosz háború miatt az orosz csapatok eltiltása továbbra is érvényben marad.

Az Magyar Kupa-győztes Paks az Európa-liga első selejtezőkörében a vajdahunyadi Corvinul ellen szállhat harcba a továbbjutásért.

A román másodosztályban szereplő gárda, nem kis meglepetésre az előző idényben négy élvonalbeli csapatot is búcsúztatva elhódította a Román Kupát, így a nemzetközi porondra is kijutottak. Mivel a vajdahunyadi stadion sem alkalmas nemzetközi mérkőzések rendezésére, a Corvinul Nagyszebent választotta európai otthonául – nemcsak mert ez van a legközelebb Hunyadhoz, hanem mert a Román Kupát is itt hódították el májusban.

Kedden a BL-ben is sorsoltak, a magyar bajnok Ferencváros a második selejtezőkörben kapcsolódik be a sorozathoz kiemeltként és szerdán kap ellenfelet. Az első selejtezőkörben viszont a szlovák bajnok Slovan máris pályára lép és az északmacedón FC Sztruga ellen mérkőznek meg az égszínkékek.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei