Bundesliga előzetes


Gulácsiék a BL-indulást, Szalaiék a bennmaradást biztosíthatják be.

fotó: Alexander Hassenstein / Staff /Gettyimages

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a Bajnokok Ligája-indulását, Szalai Ádám csapata, a Mainz pedig a bennmaradását biztosíthatja be szombat délután a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában.

A Bundesliga zárása előtt két fordulóval az RB Leipzig harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, és a rangadón a második helyen álló Dortmundot fogadja. Győzelme esetén nemcsak a legrangosabb európai kupában való szereplése lenne biztosított az együttesnek, hanem az éremszerzés is. Ráadásul ebben az esetben pontszámban beérnék a sárga feketéket.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz szerda este óriási lépést tett a bennmaradás felé azzal, hogy nagy meglepetésre 2-0-ra nyert a Dortmund vendégeként, így ha szerda este hazai pályán legyőzi az utolsó előtti Werder Brement, akkor meghosszabbítja Bundesliga-tagságát, és az is eldől, hogy a brémaiak már csak legjobb esetben is az osztályozós, 16. helyen végezhetnek. Amennyiben a Bremen kikap és a most 16. Düsseldorf legyőzi az Augsburgot, akkor a Werder búcsúzik az élvonaltól.

A sorozatban nyolcadik bajnoki címét már korábban bebiztosító Bayern München Sallai Roland csapatát, a Freiburgot fogadja. A magyar válogatott támadót foglalkoztató gárdának még van esélye az Európa-liga indulást érő hatodik hely megszerzésére, de Münchenben még a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne az együttestől.


A rovat legfrissebb hírei