Véget ért a Szerb Szuperliga


Negyedik helyen végzett az újonc TSC, irány az Európa Liga selejtező

fotó: fk TSC / facebook

A hétvégén az utolsó fordulót játszották a szerb Szuperligában. Már a koronavírus okozta leállás előtt is nyilvánvaló volt, hogy az első helyen a Crvena zvezda fog végezni, így ők Bajnokok Ligája selejtezőt játszhatnak. A második hely is ki volt adva a Partizan Belgrádnak, viszont a szintén európai kupaselejtezőt érő harmadik és a negyed hely sorsa nem volt egyértelmű.

Az újonc TSC mindent figyelembe véve parádés idényt futott, melyet a múlt héten hazai pályán koronáztak meg a bajnok Crvena zvezda legyőzésével. Szabó Zoltán csapata így megelőzte az addig harmadik Vojvodinát, így az utolsó forduló előtt sokkal jobb helyzetből minden esélyük megvolt a dobogón végezni.

A topolyaiak a tegnapi zárófordulóban a niši Radnički-hez utaztak, bebiztosítani a harmadik helyüket, de a mérkőzés végül nem a tervek szerint alakult. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a TSC a 9. percben emberhátrányba került, mely megbosszulta hamar magát. A topolyaiak 3-1 arányban elveszítették a mérkőzést, és így a Vojvodina eléjük ugrott a tabellán.

Ennek ellenére is szép eredményt értek el a kék-fehérek első évük után a szerb Szuperligában, melynek köszönhetően hamarosan az Európa-liga selejtezőjében is láthatjuk a topolyai csapatot.


A rovat legfrissebb hírei