A pozitív tesztek ellenére is folytatódik az MLS


Húsz játékosnak és hat stábtagnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje bő egy héttel azelőtt, hogy folytatódna az amerikai labdarúgó-bajnokság.

Baráth Botond és Sallói Dániel a Kansas City akadémistáival
fotó: sportingkcacademy.com


Az MLS beszámolója szerint 668 futballistát teszteltek azóta, hogy a csapatok június 4-én elkezdhették az edzéseket; az együttesek hamarosan átköltöznek a floridai Disney Worldbe a bajnokságot lezáró tornára. A fertőzöttek ugyan elutazhatnak klubjukkal Orlandóba, ott azonban karanténba kell vonulniuk és csak a hivatalos orvosi engedéllyel folytathatják a munkát.

Az MLS 26 csapata hat csoportra osztva játszik majd csoportmérkőzéseket jövő szerdától, ezt követően pedig egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna. A tervek szerint augusztus 11-én avatnak bajnokot.

Baráth Botond, a Kansas City magyar légiósa nemrégiben az M1 aktuális csatornának nyilatkozott a tornáról: "Az első mérkőzésünk előtt egy héttel kell odautaznunk" - mondta a 28 éves magyar válogatott védő hozzátéve, hogy a hotelben minden csapatnak lesz egy saját szintje, ahova más nem léphet be, ők pedig csak a pályákra mehetnek ki mérkőzésekre és edzésekre. "Nem jöhetnek oda családtagok sem, a csapatoknál pedig folyamatos orvosi felügyelet lesz."

Baráth Botond megerősítette, hogy a csoportmérkőzések beleszámítanak majd a bajnoki idénybe, de a torna rájátszása nem. "Ötnaponta fogunk meccset játszani, az edzéseket pedig külön pályákon végezzük. A nagy meleg és a magas páratartalom miatt is kemény lesz a torna".


A rovat legfrissebb hírei