Tizennyolcból tizennyolc


A kishegyesi Dombos Asztaliteniszklub női csapata veretlenül jutott be a Szerb Szuperligába.

A győztes kvartett: Halász Ella, Ana Nikoiani, Gvozdenović Katarina és Vegyelek Dóra
fotó: Dombos Asztaliteniszklub / facebook


Egy 10 éves álom vált valóra a vajdasági Kishegyesen, ahol a Dombos Asztaliteniszklub női csapata a község történetében egyedülálló eredményt ért el, és bejutottak a Szerb Szuperligába.

A lányok a bajnokság utolsó fordulójában a nikolinci Rapid együttesét verték meg 4:2-re. A csapatot erősítő Gvozdenović Katarina, Ana Nikoiani, Vegyelek Dóra és Halász Ella kirobbanó teljesítményt produkáltak és megérdemelten vehették át a serleget.

Ezzel a győzelemmel a kishegyesi klub 36 ponttal zárta a bajnokságot, ami azt is jelenti, hogy 18 meccsből 18 győzelmet tudhatnak a magukénak.

Ez ebben a kategóriában senkinek sem sikerült - emelte ki a Pannon RTV-nek Bíró Anikó, a klub egyik alapítója.

„Ez hatalmas eredmény, amire mi nem is számítottunk. A klubot 10 evvel ezelőtt alapítottuk, Lengyel Mónikával közösen. Rekreációs célra, iskoláskorú gyerekekkel való foglalkozás miatt. Időközben kiderült, hogy nagyon sok tehetséges gyerekünk van. Négy évvel ezelőtt megindultak a ligás játékok. Egyik ligából emelkedtek fel a következő ligába. Ez pedig, hogy most a Szuperligába veretlenül bejutottak, ez egy óriási eredmény Kishegyes történetében.”

Gvozdenović Katarina nagyon örvend a feljutásnak és a bajnoki győzelemnek. A kishegyesi asztaliteniszező hét évvel ezelőtt kezdett pingpongozni, mára pedig többszörös országos bajnoki címmel és számos tornagyőzelemmel büszkélkedhet.

„Öt, hat éve játszom Kishegyesnek. Számunkra ez egy nagyon nagy dolog, hogy bejutottunk a Szuperligába. Veretlenek vagyunk, és ennek csak örülni tudunk, és ez egy nagy dolog.”

A Dombos Asztaliteniszklub lány tagjai már a következő bajnoki szezonra készülnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor a Szuperligás mérkőzések szeptemberben kezdődhetnek meg.

A rovat legfrissebb hírei