Dárdai Palkó távozik a Herthából


Az hírt maga a játékos édesapja, Dárdai Pál erősítette meg.

fotó: herthabsc.de

Dárdai Pált, a Hertha egykori legendáját egyre gyakrabban kérdezik a nagyobb fiairól, Palkóról és Mártonról, akik mindketten az édesapjuk nyomdokaiba léptek, és jelenleg a Hertha BSC csapatát erősítik.

Az egykori szövetségi kapitány július 1-től ismét visszaül a Hertha kispadjára és az U16-os csapat edzőjeként, valamint utánpótlás-koordinátorként fog tevékenykedni, így ismét felvetődött a kérdés, hogy mi lesz a fiaival, főleg Palkóval, aki úgy tűnik, hogy Mártonnal ellentétben nem tudja megfogni az első számú csapatot.

Dárdai nemrégiben úgy fogalmazott Palkóról, aki jelenleg a Hertha második csapatában szerepel, hogy el kell kerülnie egy másik csapatba, hogy megfelelő játéklehetőséghez jusson, és "akkor még lehet belőle valami".

A hétvégén a 44 éves szakember az M1 sporthíradójának kérdésére megerősítette, hogy a 21 éves Palkó távozik a német fővárosból. Palkó döntését komoly felkészülés előzte meg, specialistához járt és a fizikuma megváltozott miután 5-6 kilót magára tett, és, ahogy édesapja fogalmazott, most "úgy néz ki, mint egy futballista".

"Kell egy csapat, ahol stabilan játszani tud, megkapja az esélyt. A német másodosztály vagy a holland élvonal jó lenne, hogy ismét formába tudja hozni magát és focizzon" – mondta a büszke édesapa.

Márton fiával kapcsolatosan is megkérdezték, akiről elárulta, hogy felgyógyult sérüléséből, a következő szezonban pedig az lesz a feladata, hogy bejátssza magát a berliniek első keretébe, egyre többet futballozzon együtt a nagycsapattal és edzéseken kapjon egy-két nagyobb könyököst a Hertha legjobbjaitól, másrészt érettségizzen le és egyengesse jövőjét.

A rovat legfrissebb hírei