Nagysikerű kajakregatta Magyarkanizsán


Visszatért az élet a Tiszára, a 46. Nemzetközi Kajakregattát szervezték meg a Vajdaságban.

fotó: PannonRTV.com

46. alkalommal szervezték meg Magyarkanizsán a Nemzetközi Kajakregattát, amely egyben a 11. Kanyó Zoltán Emlékverseny is volt, nembeszélve arról, hogy ez volt az első kajak-kenu verseny a koronavírus okozta leállás óta a Vajdaságban.

A nemzetközi megmérettetésre rekordszámú, összesen 15 magyarországi és szerbiai egyesület nevezett be. A nagy kánikulában zajló versenyen összesen 230 kajakos szállt vízre, 10 páros-, 12 egyes- és 2 négyesfutamban.
Csőke Rudolf, a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub elnöke a PannonRTV-nek így nyilatkozott a versenyről:

„Tradicionálisan már a versenyprogram szerves, oszlopos részei vagyunk. Az idei év tekintetében egy kicsit specifikus helyzetben vagyunk, mivel Vajdaság területén ez az első kajakverseny a koronavírus-járványt követő időszakot illetően, illetve a tilalmakat és korlátozásokat követően. Ennek is tudható be ez a szokatlanul magas nevezési arány, illetve részvételi arány ma.”

Összesen 24 futamot tartottak meg, minden kategóriában 500 méteres távon eveztek a résztvevők a 9 éves mini kajakosoktól a felnőtt korosztállyal bezárólag, férfi és női kategóriában egyaránt.

A serdülő U16-os kategória abszolút győztese a magyarországi Bakula Boldizsár lett. Elmondása szerint a versenyt sok felkészülés és kemény edzés előzte meg, így tudta sikeresen teljesíteni a kitűzött távot.

„Szerintem egész jól sikerült. Az ellenfeleim is jól teljesítettek, erősek voltak. Sokat számított a víz is, hogy hogyan folyt, vagy, hogy vitt és az uszadékot is.” – nyilatkozta a szarvasi Kajak-Kenu Club fiatal győztese.


A rovat legfrissebb hírei