Dárdai Pál három fiával egy csapatban


Dárdaiék mellett Juhász Roland, Krisztián Lisztes, Egressy Gábor, Szélesi Zoltán, Halmai Gábor, Fehér Csaba és Czvitkovics Péter is pályára lépett Szabadbattyánban.

 A Dárdai Team legfrisebb képe biztos bekerül a családi albumba

Igazi focifiesztát tartottak Szabadbattyánban a hétvégén, ahol igen rangos társaság gyűlt össze egy jótékonysági meccs keretében. Nemcsak a koronavírus okozta kihagyás miatt, hanem amúgy is rég gyűlt össze ennyi ember a sportpályán és körülötte.

Dárdai Pál és barátai, azaz a Dárdai Teamre keresztelt csapat negyedik alkalommal állt össze az elmúlt hetek során a nemes cél érdekében a Szabadbattyáni öregfiúk válogatottja ellen. A gyermekeknek hatalmas élmény volt a mérkőzés előtt a pályára kísérni a a Bánki Erik – Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Fehér Attila, Dárdai Márton – Czvitkovics Péter, Halmai Gábor, Dárdai Pál, Lisztes Krisztián – Dárdai Palkó, Bakalár László kezdőtizenegyet. Nem mindennapi élmény volt számukra autogrammot kérni, közös fényképet készíteni majd Hertha mezben játszani látni egykori kedvenceiket egy ilyen rangos fociünnep keretében.

A jelenlévők méltó módon tisztelegtek a szabadbattyáni futballklubért rengeteget tevő Halmai Géza, Nagy János, Borsó Pál, Jung József, továbbá idősebb Dárdai Pál emléke előtt.

„Örülök annak, hogy egyre több meccset játszunk   Én az első félidőben szoktam játszani, a második félidőben pedig jöhetnek az aláírások és a közös fényképek. Ezt megelőzően három meccsen léptünk pályára az elmúlt hetekben, az nagyon boldoggá tett, hogy Gerjénben jó ügyet szolgálhattunk, és sok pénzt gyűjthettünk a leukémia ellen harcoló Ács Katrina megsegítésére. Örömteli, hogy ilyen sokan kíváncsiak ránk, és bevallom, az is jó érzés, amikor magunkra öltjük a futballmezt, focizunk egy jót, aztán vacsorázunk is közösen egy jót. A csapatunk tényleg egyre erősebb, most például Bánki Erik kezd a kapuban, aki egykoron még apunál védett Pécsen. Lisztes Krisztián még ma is eljátszhatna az NB I-ben, Szélesi Zoltán maga a megtestesült profizmus, Egressy Gábor még mindig érzi a kaput, míg én annak örülök nagyon, hogy együtt játszhatok a barátaim mellett a fiaimmal is. Remélem, így lesz ez még néhány évig.” – nyilatkozta a csapat lelke, Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak, melynek főszerkesztője, Szöllősi György szintén pályára lépett csapatában.

A mérkőzés nagyon jó hangulatban zajlott, a Dárdai Team gálázott, és az ifjabb Dárdaik közül Palkó és Bence is betalált, ám édesapjuk mégsem volt felhőtlenül elégedett fiaival. „Addig, amíg apunak nem adnak gólpasszt, nem lehetek megelégedve velük”- mondta viccesen Palkó, Márton és Bence teljesítményéről a büszke édesapa, aki Lisztes Krisztián kiváló játékát külön is kihangsúlyozta.

Czvitkovics Péter mindkét csapatban pályára lépett. A Videoton egykori játékosának Szabadbattyán a szülőfaluja, ahova gyakran jár haza a szüleihez, a Dárdai Teambe pedig most kapott először meghívást, de nagy valószínűséggel nem utoljára, mivel jól szerepelt a „próbajátékon”.

A mérkőzés végül 8-1-re végződött, de talán maguk a szabadbattyáni játékosok sem bánták a nagy eredményt, hiszen örömmel és csodálattal nézték egykori kedvenceik szemet gyönyörködtető
játékát a meccs közben.

képek: Szöllősi György / facebook

 

A rovat legfrissebb hírei