Magyarországon is kiveszi a részét a rendezésből


Szombathelyen rendezik a férfi és női röplabda Európa-bajnoki selejtező csoportkörének egy-egy állomását.

fotó: origo.hu

A férfiak csoportkörének magyarországi állomását január második hétvégéjén, a nőknél a második csoportkört egy héttel később tartják.

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára a férfi válogatott háromnapos, balatonfüredi összetartásának helyszínén tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az oda-visszavágós mérkőzések helyett csoportkörös rendszerben rendezik meg az Eb-selejtezőket.

A férfiak Fehéroroszországgal, Norvégiával és Portugáliával, a nők Dániával, Franciaországgal és Izraellel kerültek egy csoportba. A nőknél az első két helyezett, a férfiaknál a hét csoportgyőztes és az öt legjobb csoportmásodik jut ki a kontinensviadalra.

Koch Róbert szövetségi kapitány hangsúlyozta: más felkészülést igényel a csoportkör mint az oda-visszavágós rendszer, és örömét fejezte ki, hogy a török bajnokságba igazolt Baróti Árpád és a Japánban röplabdázó Pádár Krisztián is vállalta a részvételt.

A riválisokról úgy vélekedett, a portugál és a fehérorosz csapat is a legjobb 16-ban volt az előző kontinenstornán, de a magyar válogatottal szeretnék már most kiharcolni a kijutást, vagy legalább azt, hogy a következő Európa-bajnokság selejtezőjében kedvezőbb kalapba kerüljön az együttes.

A szövetségi kapitány megbízatása a 2023-as Eb-ig szól, a hosszú távú gondolkodást pedig az is mutatja, hogy a 18 fős válogatott keretbe több fiatalt is meghívott, akiket folyamatosan szeretne beépíteni a csapatba.

A sajtótájékoztatón a Németországban játszó Szabó Alpár csapatkapitány jó ötletnek nevezte a háromnapos balatonfüredi csapatépítőt, amely szerinte nagyban szolgálja a közösségépítést és a csapaton belüli összetartás erősítését.

 

A rovat legfrissebb hírei