Vitorlásregatta Palicson


A hétvégén megtartották a tartományi nyílt vitorlásbajnokságot a Palicsi-tavon

fotó: Jedriličarski klub Palić / facebook

A Vajdasági Vitorlásszövetség és a Palicsi Vitorlásklub által szervezett sporteseménynek épphogy sikerült létrejönnie mielőtt Szerbiában bevezették a legújabb járványügyi intézkedéseket.

A regattán hét futamot tartottak a finn, optimist, laser 4.7, laser radial és laser standard kategóriákban, és összesen 50 versenyző küzdött meg egymással.

Eredményeket a tartományi nyílt bajnokság mellett a vajdasági bajnokság keretében is hirdettek, azokban a hajóosztályokban, ahol legalább három vajdasági vitorlázó szerepelt.

A házigazda Palicsi Vitorlásklub versenyzői több érmet is szereztek a versenyen. Érdemes kiemelni a következő versenyzőket:

Molnár Bertalan, aki 1. helyezett lett a 12 éven aluliak mezőnyében a tartományi nyílt bajnokságon és a tartományi bajnokságon, illetve 3. hely a gyerekek kategóriájában a vajdasági bajnokságon.
Boja Krisztina – 1. hely laser radial hajóosztályban a vajdasági nyílt bajnokságon.
Kovács Róbert – 2. hely laser standard hajóosztályban a vajdasági és a vajdasági nyílt bajnokságon.
Újvári Igor – 2. hely finn hajóosztályban a tartományi nyílt bajnokságon.
Dubicsanac Attila – 3. hely finn kategóriában a vajdasági nyílt bajnokságon.

A Szabadkai Sportszövetség javaslata alapján a járványügyi előírásokra tekintettel idén elmaradt az ünnepélyes díjátadó, ehelyett a klubok képviselői vették át az érmeket.


A rovat legfrissebb hírei