Csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe Sallói Dániel csapata


A Sporting Kansas City utolsó csoportmeccsét megnyerve első helyen jutott tovább a legjobb 16 közé az MLS rendhagyó nyári tornáján.

fotó: Sporting Kansas City / facebook

A Kansas az észak-amerikai profi labdarúgóliga zárótornájának szerdai zárókörben a Real Salt Lake ellen lépett pályára az orlandói Disney Worldben, és magabiztos, 2-0-s sikert aratott. A magyar játékos csereként beállva hat percet játszott.
  
Sallói együttese az "MLS Visszatért" elnevezésű torna D csoportjában vereséggel kezdett, kikapott a Minnesotától, a folytatásban viszont a Coloradót, majd most a Real Salt Lake-et is legyőzte, így az első helyen zárt.
   
A kieséses szakaszba a hat kvartett első két helyezettje kerül, illetve a négy legjobb csoportharmadik, s éppen a D csoport az egyik, melyből három gárda is továbblépett.
   
Sallóiék a nyolcaddöntőben vasárnap lépnek pályára, ellenfelük viszont még nem ismert, mivel két csoportban csütörtökön zárulnak a küzdelmek. A Sporting csoportharmadikkal vív majd meg a negyeddöntőért.
   
A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza - amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe - közel négy hónap után folytatódott az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával, melynek csoportmeccsei beleszámítanak a bajnokságba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.
   
A most zajló torna győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, az esemény összdíjazása 1,1 millió dollár.
   
A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz.


A rovat legfrissebb hírei