Öt hónap után visszatért a foci Kínába


Kádár Tamás bemutatkozására még várni kell

fotó: Shandong Luneng Taishan F.C.

A címvédő Kuangcsou Evergrande győzelmével kezdődött meg a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye, amely szombaton öt hónapos késéssel rajtolt el.
A nyolcszoros győztes Evergrande a Sanghaj Senhuát múlta felül 2-0-ra, és ugyanilyen végeredmény született a Vuhan Zall és a Csingtao Huanghaj összecsapásán is.

A liga eredetileg február 22-én startolt volna, ám ez az országból kiindult és világméretűvé terebélyesedett koronavírus-járvány miatt jelentősen csúszott. A 16 együttes két nyolcas csoportban szerepel Talienben és Szucsouban, az oda-visszavágós, 14 körös első szakasz szeptember 28-ig tart.
   
Minden játékost és stábtagot teszteltek a repülőtérre érkezéskor, és a nyilvánosság elől elzárt olyan hotelekben szállásolták el őket, amelyeket a meccsek előtt és után nem hagyhatnak el, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének kockázatát.
A kínai bajnokságnak magyar érdekeltsége is van, hiszen Kádár Tamás az év elején minekutána “száműzötté” vált ukrán csapatában, a Dinamo Kijevben, aláírt a kínai Shandong Luneng csapatához.

Kádárnak Tamás a kispadról nézte végig csapata első mérkőzését a Rafa Benitez vezette Daliang Pro ellen. A Shandong Luneng végül Marouane Fellaini mesterhármasával 3-2-re győzte le ellenfelét idegenben.

A mérkőzés összefoglalója

Shandong Luneng Taishan F.C. on Facebook Watch

Highlights | Dalian Pro 2-3 Shandong Luneng

A rovat legfrissebb hírei