Sallói Dánielék negyeddöntősek


A magyar légiós büntetőt rontott a tizenegyes párbajban, de még ez is belefért

fotó: Sporting Kansas / facebook

A Sporting Kansas City bejutott a negyeddöntőbe az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó nyári tornáján.

A Kansas a Vancouver Whitecapsszel csapott össze vasárnap késő este, a 16 között, és a gól nélküli rendes játékidő után 11-esekkel diadalmaskodott 3-1-re.
   
A magyar játékos a 80. percben, csereként lépett pályára, s még az is belefért, hogy a büntetők során kihagyta a maga 11-esét.
   
A Sporting Kansas City a csütörtöki negyeddöntőben a Philadelphia Unionnal játszik majd.
   
Sallói együttese az "MLS Visszatért" elnevezésű torna D csoportjában vereséggel kezdett, kikapott a Minnesotától, a folytatásban viszont a Coloradót, majd a Real Salt Lake-et is legyőzte, így az első helyen zárt. A kieséses szakaszba a hat kvartett első két helyezettje került, illetve a négy legjobb csoportharmadik, s éppen a D csoport volt az egyik, melyből három gárda is továbblépett.
   
A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza - amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe - közel négy hónap után folytatódott az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával, melynek csoportmeccsei beleszámítanak a bajnokságba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.
   
A most zajló torna győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, az esemény összdíjazása 1,1 millió dollár.
   
A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz.


A rovat legfrissebb hírei