Erdély

A KSE otthon, az SZFC idegenben kezd


Eldőlt, hogy a két székelyföldi csapat a Kézdivásárhelyi KSE, illetve a Székelyudvarhelyi FC hol és mikor kezdi a labdarúgó harmadik liga küzdelmeit, amely első fordulóját augusztus 24-én rendezik.

A Román Labdarúgó Szövetség székházában ma tartották a labdarúgó harmadik liga programjának kisorsolását. A csoportokat, amint arról már írtunk, korábban kialakították és amelyekben az utolsó pillanatokban is módosításokat eszközöltek, köszönhetően a Marosvásárhelyi VSK visszalépése nyomán.

Az I-es (Moldvai) csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi KSE az elmúlt években rendre a középmezőnyben végzett és ezúttal is ez várható el. A csoportban ott van az a Bákói Aerostar, amely visszaesett a második ligából, ugyanakkor ott van az a Stiinta Miroslava, a SC Otelul Galac, amely rendre fel szeretne jutni. Kérdés ugyanakkor, hogy a Ceahlaul Piatra Neamt, a CSM Bákó, a CSM Focsani, vagy épp a Foresta Suceava milyen játékerőt képvisel. A KSE első meccsét hazai pályán játssza a Ceahlaul Piatra Neamt ellen.
 
Az V-ös (Erdélyi) csoportban van a Székelyudvarhelyi FC, amely a kiesés elől menekült a korábbi években. Ezen nyáron Székelyudvarhelyen nyugalom volt és ott maradhatott a kispadon a másfél éve a csapatot dirigáló Mészáros Alpár is. Mészáros lépésről-lépésre alakította ki a keretet és a céljuk ezúttal a középmezőny felső felét megfogni. Ehhez mérten jól is erősítettek. Az SZFC a Szászrégeni Lendület vendége lesz az első fordulóban.
 
A bajnokság első fordulóját a tervek szerint augusztus 24-én rendezik. Az odavágók sora november 30-án jár le, míg a tavaszi idényt március 7. és május 30. között rendezik. A csoportokból az első helyezettek jutnak fel a második ligába, míg az utolsó négy kiesik a negyedosztályba.
 
I. csoport
A mezőny: FC Botoșani II., Foresta Suceva, Șomuz Fălticeni, Bucovina Rădăuți, Știința Miroslava, CSM Pașcani, Ozana Târgu Neamț, Ceahlăul Piatra Neamț, Bákói Aerostar, Bákói CSM, Hușana Huși, Kézdivásárhelyi SE, CSM Focșani, ACS Suporter Club Oțelul Galați, Sporting Liești, Universitatea Dunărea de Jos Galați.
 
V. csoport
A mezőny: Alsógáldi ACS Industria, Gyulafehérvári AFC Unirea 1924, Sellenberki Viitorul, Nagyváradi Luceafărul, Váradszentmártoni SK, Zilahi SCM, Tordai Sticla Arieșul, Kolozsvári CFR II., Dési Unirea, Kolozsvári Sănătatea, Szászrégeni Lendület, Kudzsiri Metalurgistul, Besztercei ACS Unu Fotbal Club Gloria, Székelyudvarhelyi FC, Lénárdfalvi ACS Fotbal, Nagybányai Minaur