Erdély

Simona Pop: Mi se gondoltuk volna, hogy képesek vagyunk rá!


Három évvel ezelőtt nyerte Románia egyetlen aranyérmét a Rio de Janeiro-i olimpián a női párbajtőr csapat – soraiban a szatmárnémeti Simona Poppal.

A 30 éves Simona Pop megható és végtelenül szerény Facebook-posztban emlékezett meg a három évvel ezelőtti napra. Arra a bizonyos augusztus 11-ére, amikor Simona Gherman, Ana Maria Popescu és Loredana Dinu oldalán 44:38 arányban legyőzték Kínát és elhódították az olimpiai aranyérmet. Amely ráadásul Románia egyetlen aranyérme volt azon az olimpián.

„2016. augusztus 11….Életem legkimerítőbb napja… Egy álmatlan éjszaka után, amikor csakis a soron következő, USA-elleni küzdelemre tudtam gondolni. Az az összecsapás megnyithatta számunkra az éremszerzés felé vezető utat. Ez a nap aztán...varázslatosan végződött. Őszintén szólva, meggyőződésem, hogy mindig igazi csapatot alkottunk – mi a lányok és a mögöttünk álló csapat egyaránt. Ám augusztus 11-én valami olyat értünk el, amit mi se gondoltuk, hogy képesek vagyunk rá. Mindannyian csak a csapatért dolgoztunk, nem volt egyetlen „Én” gondolat egész nap egyikünk fejében sem. Hálás vagyok a sorsnak, hogy apró része lehettem ennek a csapatnak, hogy ott és annyit segíthettem, amennyi erőmből kitellett. Hogy elfogadjam, amikor már nem voltam többre képes, hogy megismerhettem saját korlátaimat”, írta megdöbbentő szerénységgel a bajnok. Persze szerénysége csak annak meglepő, aki nem találkozott még vele.

A magát félig magyarnak valló, magyarul tökéletesen beszélő, pályája elején a magyar szövetség által is megkörnyékezett Simona már visszavonult. A második gyerekét váró anyuka arra is rávilágít, milyen a viszonya egykori bajtársaival.

„Boldog vagyok, hogy évente egyszer közösen felidézzük ezt a napot. Lehet, hogy távol vagyunk egymástól, hogy év közben talán ritkán beszélünk egymással, de legalább egyszer egy évben találkozunk. Leülünk egy asztalhoz és úgy beszélgetünk, mintha csak egy edzésről jönnénk. Köszönöm nektek lányok, hogy megmutattátok, mit jelent egy csapat tagjának lenni. Köszönöm a női párbajtőr csapat mögött álló csapatnak!”, áll Simona Pop Facebook-oldalán.

fotó: wikipedia/