Erdély

Lett válogatottal erősített a GYHK


Nyolcadik idegenlégiósét jelentette be a Gyergyói Hoki Klub, amely ezúttal egy lett játékost igazolt. Olasz bajnokként érkezik Gyergyószentmiklósra a Imants Lescovs.

 Jó felépítésű és még mindössze 25 esztendős lett hátvéddel erősítette meg keretét a Gyergyói Hoki Klub, amely gőzerővel készül a jégkorong Erste Liga, illetve román bajnokság rajtjára.

A GYHK új légiósa a lett Imants Lescovs, aki fiatal kora ellenére a Dinamo Riga csapatának tagjaként öt KHL meccsen is bevetésre került, sőt két alkalommal hazája válogatottjának címeres mezét is magára húzhatta.
 
A legutóbbi idényben az olasz Ritten-Renon csapatában kapott szerepet, akikkel az Alpesi Ligában az ötödik helyen zártak. Ugyanakkor az olasz bajnokságot, illetve az Olasz Kupát sikerült megnyerniük. Lescovs az Alpesi Liga alapszakaszában 40 meccsen 24 pontig jutott, míg a rájátszásban nyolc találkozón két pontot szerzett.
 
Lescovs a GYK nyolcadik légiósa Igor Bobcek (hátvéd), Pavel Vorobjev, Dmitrij Pesztunov, Andreas Valdix, Albert Zagidullin, Jereme Tendler (csatárok) és Jordon Cooke (kapus) után.
 
Úgy az Erste Ligában, mint a román bajnokságban hat légiós léphet egy meccsen, viszont a román pontvadászatban külföldi kapus nem nevezhető.