Erdély

Rangadóval nyitnak a csíkiak


Mindössze hét csapat vesz részt a teremlabdarúgó első ligában, ám a szakszövetség apróságokat módosított a lebonyolítási rendszeren. Az első székely rangadóra a negyedik fordulóban kerül sor.

Eldőlt, hogy az elmúlt évek „legsoványabb” bajnoksága elé néznek a teremlabdarúgás szerelmesei, hiszen a román élvonalban mindössze hét csapat indul a 2019-2020-as idényben, szeptember 7-ei rajttal.

Igaz ez annyira nem is baj, hiszen olyan csapatok léptek vissza a bajnoki pontvadászattól, akik ellen teljesen fölösleges volt utazni, hiszen sok esetben két számjegyű volt a különbség. Ami viszont bosszantóbb, hogy a szakszövetség az elmúlt évek bevett szokásán nem változtatott és nem módosította meg a lebonyolítási rendszert.
 
Tehát az hét csapat közti oda-visszavágók lejárta után jön a felsőházi és alsóházi rájátszás, majd a döntő, illetve kisdöntő. A felsőházi rájátszásba az alapszakasz első négy csapata jut be, ahová a helyezés szerint 3-2-1-0 pontot visznek. A rájátszásban egy újabb oda-visszavágó kör veszi kezdetét, majd a helyezések alapján az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal játszik elődöntőt az egyik fél második győzelméig. Az elődöntő győztesei az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban lesznek érdekeltek, míg a vesztesek a kisdöntőben.
 
A bajnokságban a Csíkszeredai Imperial Wet, a Galaci United, a Dunărea Călărași, a Dévai Autobergamo, a Székelyudvarhelyi FK, a Temesvári Informatica és a Kolozsvári Clujana nevezett. Ezen hét csapatból messze magasan kiemelkedik a címvédő Csíkszereda, az elmúlt három év ezüstérmese a Galaci United, a Románia-kupa címvédő Călărași és sokszoros bajnok Déva. A többi három csapat, papíron, nem rúghat labdába a bajnoki címért folyó küzdelemben.
 
Az első székely rangadóra a negyedik fordulóban kerül sor, amikor Székelyudvarhely fogadja a csíkszeredai csapatot. Ám, hogy az mikor lesz talány.
 
Az 1. forduló műsora (szeptember 7.)
Dunărea Călăraș – Csíkszeredai Imperial Wet
Temesvári Informatica – Galaci United
Kolozsvári Clujana – Székelyudvarhelyi FK
A Dévai Autobergamo szabadnapos.