Erdély

Sakkfesztivál egy héten át


Több korosztályban egy héten át tart a 22. Csíkszeredai Nemzetközi Sakkfesztivál. Bíró Sándor nemzetközi sakkmester tájékoztatása szerint nyolc ország több, mint 100 sakkozója vesz részt az eseményen.

Augusztus 14-én kezdődik és egy héten át fog tartani a 22. Csíkszeredai Nemzetközi Sakkfesztivál, amelynek korábban a BancPost sakkfesztivál volt neve. Ám ezúttal főtámogatói minőségéből a bankintézmény kiszállt és egyúttal az eseményt is átkeresztelték. 

Mindezekről Bíró Sándor nemzetközi sakkmester számolt be az esemény sajtótájékoztatóján. A sakkmester megjegyezte, hogy nyolc ország több mint száz sportolója ül asztalhoz. Érkeznek sakkozók belföldről, Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Ukrajnából, Görögországból, Szlovéniából, illetve Belgiumból is.
 
A versenyeknek a Nagy Imre Általános Iskola tornaterme fog otthont adni, ahol hat verseny zajlik majd. A hétfordulós Caissa nagyverseny, az U12-es, illetve az U14-es korosztályok számára a Balogh János Emlékverseny. Ezen három klasszikus sakkverseny mellett rapid, illetve villám partikat is rendeznek és amennyiben igény lesz rá, akkor az amatőröknek is rendeznek versenyt.
 
Bíró Sándor mindezek mellett megjegyezte, hogy többek közt már jelentkezett az U20-as és az U14-es magyar bajnok Tóth Nikoletta, illetve Borhy Marcell, de ott lesz a román U20-as bajnok Andreea Cristina Nastase is.