Erdély

Közös meccsnézés a Mikó-várban


Dúl a futball-láz Csíkszeredában a helyi csapat másodosztályú tagsága okán. Az FK Csíkszereda harmadik fordulóban a listavezető Aradi UTA vendége lesz, ám a találkozót a Mikó-vár udvarán élőben lehet követni.

Nagyszerű hírt közölt szurkolóival az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata, amely a harmadik fordulóban a listavezető Aradi UTA vendége lesz. A közel 450 km-es kiszállást, aki nem tudja megtenni Aradra, azok sem maradnak meccsnézés nélkül, annak ellenére, hogy egyik tévés társaság sem tűzte műsorára a találkozó közvetítését.

Az FK Csíkszereda és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala közös erőből ledfalas kivetítőt szerel fel a Mikó-vár udvarán. A találkozót a Román Labdarúgó Szövetség külön engedélyével közvetítik, csak és kizárólag a Mikó-vár udvarán. 
 
A próba már megvolt, hiszen az FK első mérkőzését, amelyen a Gloria Buzau otthonában 1–0-s vereséget szenvedett, a csíkszeredaiak a Városnapok keretében felállított nagyszínpadon követhették azt. A meccset ezúttal is ugyanaz a szakcég közvetíti, három kameraállásból.
 
Az FK Csíkszereda és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának feltett szándéka, hogy ebből hagyományt teremtsen és mindazon meccseket, amelyeket nem tűz műsorrácsra egyik tévétársaság sem, azt ily módon közvetítsék.
 
A szombaton 11 órától kezdődő találkozóra a Mikó-vár udvarára a belépés díjtalan.