Erdély

Nem mindennapi helyen turnéztak a besztercei kézisek – Szabó Szilvia két meccsen is meghatározó volt


Nem akárhol, a távoli Busan városában készült fel a következő szezonra a Besztercei Gloria női kézilabda csapata.

Minden bizonnyal emlékezetes felkészülési tornán van túl a Besztercei Gloria női kézilabdacsapata, Szabó Szilvia együttese ugyanis a meglehetősen egzotikus Busan városában vett részt egy hat csapatos tornán augusztus 4–13. között.

Dél-Koreában öt mérkőzést vívott az erdélyi csapat: előbb 28-20-ra kikapott Angola válogatottjától, majd következett három győzelem a dán Ringkobing (32-22), az orosz Zvezda Zvernyigorod (26-23) és Ausztrália (26-12) ellen, majd egy szoros vereséggel (27-28) zártak a házigazdák ellen.

A dánok és az oroszok elleni győzelemből Szabó Szilvia is alaposan kivette a részét, a román válogatott székelyudvarhelyi irányító a skandinávok ellen 5 gólt dobott, a ruszkik ellen pedig mér erre is rátett eggyel a lapátra, hat góljával csapata legeredményesebb játékosa lett. A tornát végül 12 góllal zárta.

„Egy csoportként érkeztünk Dél-Koreába és csapatként távozunk innen”, nyilatkozta a klub hivatalos Facebook-csatornájának elégedetten Horatiu Pasca edző. Hozzátéve: sikerült alaposan begyakorolni a különböző játékelemeket, játékvariációkat.

fotók: .facebook.com/CSGloria2018