Erdély

Ezüstéremmel hangol a Balkán-bajnokságra


Remekelt a rangos díjugrató versenyen a csíkszeredai Ferencz Katalin.

Remek sikert ért el a díjugrató Román Kupában Ferencz Katalin, a csíkszeredai versenyző ugyanis a második helyet szerezte meg a rangos versenyen Iringó nevű lova hátán.

Ferencz Katalin tavaly még a Nagyszebeni CSM klubjának sportolója volt, idén viszont a saját maga alapította Kotormányi Kavalleria Sportklub színeiben vett részt a Bukaresthez közeli Tancabesti-en megrendezett Román Kupán. Ahol a dobogó másik két fokára korábbi klubjának két versenyzője, Andrea Ninulescu (Argentína nevű lovával) illetve Sofia Semenov (Arteju nevű paripájával) állhatott fel.

Ferencz Katalin, amint az a Szekelyhon.ro riportjából kiderül, saját erőforrásaiból és pályázatok segítségével tartja fenn és működteti a Kavalleria Sportklubot a Csíkszeredához közeli Kotormányban. Összesen 15 lovat gondoz, ebből 8 a sajátja, a többi hetet bérben tartja és készíti fel versenyekre.

Ha már a versenyeknél tartunk, Ferencz szeptemberben a román válogatott tagjaként indul a Balkán-bajnokságon Isztambulban. Mivel a világ-és Európa-bajnokságra, olimpiára túlságosan magas a kvalifikációs szint, ez torna a legrangosabb, legfontosabb, amelyen erdélyi díjugratónak esélye van megméretni magát, magyarázza. 

fotó: facebook.com/katalin.ferencz