Erdély

Szapporói hős Székelyföldön vállalt munkát


Ha Szapporó akkor minden magyar jégkorong kedvelőnek, határon innen és túl, csak az juthat eszébe, hogy a magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtva feljutott a világelitbe. Van, aki Székelyföldön keresi boldogulását.

Komoly erősítést eszközölt ki a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen mentoredzőnek sikerült megszereznie Sille Tamás aláírását.

Az egykori kiváló játékos pályafutása során az leghosszabb ideig Székesfehérváron hokizott, de megfordult az Extraligában, sőt csíkszeredai színekben is pályára lépett. Tagja volt a Szapporóban történelmi sikert kivívó és 2009-ben az A csoportban szereplő magyar válogatottnak. Visszavonulását követően szakmai igazgatóként is tevékenykedett a KMH-nál. Szakértelme és tapasztalata hatalmas lendületet ad majd a székelyföldi jégkorong-utánpótlásnak.
 
„Korábban már játékosként voltam Székelyföldön, ami akkor rövidre sikerült, és ezt nagyon sajnáltam. Az emberek végig kedvesek, nyitottak voltak. Emellett az akadémia elképzelései, elvei, tervei is nagyon vonzóvá tették számomra ezt a lehetőséget. Mindenhol a legjobb tudásom szerint próbálok dolgozni, a játékosként, edzőként szerzett tapasztalataimat átadni a kollégáknak, a jégkorongozóknak. Azt szeretném, hogy közös munkával sok tehetséges fiatalt hozzá tudjunk segíteni álmai eléréséhez.” – fogalmazott Sille Tamás.
 
Fotó: jkb.hu