Erdély

Román másodosztályból a BL-be


Ha már a Marosvásárhelyi VSK teremlabdarúgó-csapata nem tudta vállalni a román első ligás szereplést van pár játékosa, akik ennek ellenére a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek.

Hiába nyerte meg a legutóbbi idényben, mondhatni csont nélkül, a román teremlabdarúgó másodosztályt a Marosvásárhelyi VSK, anyagi problémák miatt nem tudták vállalni a szereplést. Korábban a vásárhelyi klub más szakosztályairól is hírt adtunk, hogy azok az anyagi összeomlás szélére kerültek így a felnőtt labdarúgócsapat nem vállalta a 3. Ligás részvételt, míg a női kosárlabdacsapat megszűnt.

Ami a teremlabdarúgókat illeti, itt a VSK egyes játékosai nem estek kétségbe és ideiglenesen is, de legalább első ligás csapathoz igazoltak. Méghozzá a bolgár bajnok Varna City Futsal Clubhoz. 
 
Többek között a Csíkszeredai Imperial Wet volt kapitánya Szőcs László, Szabó Zsolt Levente, Küsmödi Tamás, a kapus Razvan Catineanu vagy épp az edző Nisucasan Lucian.
 
Ők csupán a Bajnokok Ligája selejtező meccseire igazolnak a bolgárokhoz, akik augusztus 29-31. között hazai környezetben az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivval, illetve a grúz bajnok Georgians Tbiliszi ellen játszanak. Ezen H csoportból is csak az első jut a következő fordulóba.