Erdély

Kieső helyre küldte a Sepsi a Dinamót


Az idény során másodszor is nyerni tudott a Sepsi OSK a Bukaresti Dinamo otthonában.

 A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság újraindítását követően a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a harmadik, míg a Bukaresti Dinamo mindössze az első meccsére készülhetett az alsóházban.

Ez annak is volt köszönhető, hogy a Dinamo szertárosa megfertőződött koronavírussal, így csapat nem léphetett pályára. Mostanáig. Ez elvileg a háromszékieknek kedvezett, de ezt a pályán is bizonyítani kellett.
 
A két keretben az elmúlt évekhez, de könnyen meglehet, hogy évtizedekhez képest rengeteg, szám szerint hat, magyar sportolót láthattunk. A Dinamónál a keret tagja volt Kilyén Szabolcs, míg a vendégeknél Niczuly Roland, Csiszér Balázs, Kovács Lóránt és a Fülöp testvérek Lóránt, illetve István. Mindegyikük pályára lépett.
 
A meccset pazarul indította az OSK és már az első percben betalált. Stefan baloldali centerezését Stefanescu még a felső lécre juttatta, de jött középen Safranko és Piscitelli mellett a hálóba bólintott. A Dinamót a folytatásban nemcsak a több hónapos kihagyás, hanem a gól is megfogta. Az OSK támadásban maradt, de a kapu előtt sikerült túlbonyolítani az akciókat. Ráadásul lassan-lassan az eső is kezdett közbeszólni, olyannyira, hogy a reflektorokat is fel kellett kapcsolni. A futballra egy alkalmatlanabb gyep viszont a vendégeket zavarta meg: a 38. percben egy felszabadítás során Niczuly a hazaiak légiósát Diego Fabbrinit találta meg, aki az üres kapura robogott volna, de Tincu ebben megakadályozta. Coltescu játékvezető, pedig túl szigorúan húzta elő a pirosat, sőt büntetőt is ítélt. Niczuly viszont Perovics büntetőjét hatástalanította.
 
A szünet után a Leo Grozavu-Ilyés Róbert edzette OSK kénytelen volt visszavonulót fújni és a Dinamó jött is előre. Több alkalommal Niczuly bravúrjaira volt szükség, hogy megtarthassa vezetését a háromszéki alakulat. Az idő előre haladásával a Dinamó kezdett elfáradni, így a Sepsi kontrái szépen beértek. Előbb Stefanescu harcolt ki egy büntetőt, amelyet Vasvari értékesített, majd öt percre rá Stefan lőtt hatalmas gólt bebiztosítva a győzelmet. A hazaiak kezezéssel elért szépítő találata már nem osztott nem szorzott.
 
A Sepsi OSK győzelmével feljött az alsóház második helyére, míg a Dinamo a kiesést jelentő 7. helyen tanyázik.
 
A háromszékieknek az önbizalom szempontjából is fontos volt a három pont és a korábban mutatottnál jóval összeszedettebb játék, hiszen szerdán már a Román Kupa elődöntőjének odavágóján lépnek pályára a Jászvásári Poli ellen! 
 
Alsóház, 5. forduló
Bukaresti Dinamo – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–3 (0–1)
Dinamo: Piscitelli – Kostrna (Kilyén, 45.), Grigore, Puljic, Sin – Mrziljak, Filip (Montini, 45.) – Mihalu (Lazar, 31.), Fabbrini, Sorescu (Moldoveanu, 82.) – Perovics (D. Popa, 64.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Csiszér, 54.), Buhenna, Tincu, Stefan – Vasvari, Kovács L. (Velev, 54.) – Carnat (Celea, 41.), Fülöp I. (Karanovic, 69.), Stefanescu – Safranko (Fülöp L., 45.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerzők: Moldoveanu (91.), illetve Safranko (1.), Vasvari (81. – 11-esből), Stefan (86.).
 
Fotó: prosport.ro