Erdély

Medgyesi tréfa Bukarestben


A hosszabbítás utolsó percében egyenlített a Gaz Metan a FCSB otthonában.

Bajnoki címről álmodnak a FCSB labdarúgócsapatánál, ám a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházának negyedik fordulójában győzelmi kényszerbe léptek pályára a Medgyesi Gaz Metan ellen. 

Győzelmi kényszerben, hiszen a forduló során a CSU Craiova és a Kolozsvári CFR győzni tudott.
 
Jobban is kezdett a FCSB és a 12. percben megszerezték a vezetést, majd további lehetőségeik voltak, de azok rendre kimaradtak. A szünetet követően a Dusan Uhrin dirigálta medgyesiek erőre kaptak. Előbb Sergiu Bus hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert, majd ugyanő remekül lőtte ki hosszú felsőt. 
 
A vendégek a hajrára fordulva nagy lehetőséget kaptak, hiszen a FCSB gólszerzője Tanase, pár perc leforgása alatt két sárgát is összeszedett. Emberelőnyével viszont nem igazán tudott mit kezdeni a Gaz Metan.
 
A hosszabbítás percei hatalmas izgalmakat hoztak és drámát. Előbb a FCSB büntetőhöz jutott, amelyet Petre révén értékesítettek. A győzelem a kezükben volt, de nem így lett A középkezdést követően a Medgyes pontozott a csereként beálló Juel-Nielsen révén.
 
A FCSB ezen döntetlennel már 9 pontos hátrányban van az éllovas CFR-vel szemben, míg a második Craiova is két ponttal előzi, akik ráadásul egy meccsel kevesebbet tudtak le eddig.
 
Liga 1., felsőház, 4. forduló
FCSB – Medgyesi Gaz Metan 2–2 (1–0)
Gólszerzők: Tănase (12.), Petre (90+3. - büntetőből), illetve Buș (57.), Juel-Nielsen (90+4.).
 
Fotó: looksport.ro